Miçotakis, AB zirvesinde Türkiye’den yakındı

Miçotakis, AB zirvesinde Türkiye’den yakındı
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Ege adalarının silahsızlandırılması konusunda yeniden tırmanan gerilimi AB liderler zirvesinde gündeme getirdi. Miçotakis, bazı Türk yetkililerden son zamanlarda Yunan adalarına...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Ege adalarının silahsızlandırılması konusunda yeniden tırmanan gerilimi AB liderler zirvesinde gündeme getirdi. Miçotakis, bazı Türk yetkililerden son zamanlarda Yunan adalarına ilişkin gelen açıklamalar karşısında harekete geçilmesini ve AB’nin “hızla tepki göstermesini” istedi.

Miçotakis zirveye, “Türkiye’nin son zamanlardaki provokasyonları ve bu gelişmelerin Doğu Akdeniz’in istikrarı üzerindeki etkisi hakkında Avrupa Konseyi’ni bilgilendireceğim” diyerek girdi. Miçotakis, Türk yetkililer tarafından bazı Ege adalarıyla ilgili yapılan açıklamalardan “derin kaygı duyduklarını” dile getirdi.

Miçotakis, zirvenin ardından “Bu tür provokasyonlara müsamaha gösterilemez. Uluslararası barış ve istikrarın sınandığı bir zamanda bölgemizin ihtiyaç duyduğu son şey, başka bir gerilim kaynağıdır” dedi.