Miçotakis’ten “Askeri güç kullanırız” tehdidi

Miçotakis’ten “Askeri güç kullanırız” tehdidi
Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalanmasına, Yunanistan tepki gösterdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, parlamentoda yaptığı konuşmada, gerekirse askeri güce başvurmaya hazır oldukları...

Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalanmasına, Yunanistan tepki gösterdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, parlamentoda yaptığı konuşmada, gerekirse askeri güce başvurmaya hazır oldukları tehdidinde bulundu.

Yunanistan ve Türkiye arasında Ege adaları ve bir dizi alanda gerilimin arttığı dönemde gelen anlaşma, Atina’yı da harekete geçirdi. Miçotakis, önceki gün parlamentoda yaptığı konuşmada Libya’yla imzalanan anlaşmayı sert dille eleştirerek “Türkiye’ye sağduyuya geri dönme” çağrısı yaptı. Miçotakis, gerekirse askeri güç kullanacaklarını da ekledi.

Atina’daki diplomatik kaynaklar, üst düzey Yunan yetkililerin Türkiye ve Libya arasındaki enerji anlaşmasına karşı Orta Doğu ülkelerine çıkarma yapmaya hazırlandığını aktardı.