MİGROS’ta iş bırakmaya TOMA ziyareti!

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 4, 2022 / 14:46

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan yaklaşık 400 işçi, önceki gece açıklanan yüzde 8’lik maaş zammını protesto ederek iş bıraktı. GazeteDuvar.com.tr’den Ferhat Yaşar’ın haberine göre Ağrı ve Sivas’tan getirilen 80 işçi de verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle işten ayrıldı.

İş bırakma eylemine sabah vardiyasına gelenler de katılınca depoya TOMA eşliğinde polis geldi. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri (DGD-SEN) Sendikası Genel Başkanı Neslihan Acar, “Çalışanların bazılarına yüzde 8 zam yapıldı. Bazılarına hiç zam yapılmadı. Arkadaşlar yüzde 70 zam istiyor. Şu an talepler bu” diyerek çalışanların ne istediğini anlattı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: %8 DEĞİL %39
MİGROS’un Esenyurt’taki deposunu işlettiğini belirten Us Grup bir açıklama yaparken sendika ve işçilerin “%8 zam yapıldı” açıklamasını yalanladı, “Us Grup olarak tarafımızdan işletilen Migros Avrupa Dağıtım Merkezi’nde 2021 yılı brüt ücretlerine, minimum 2022 asgari ücret seviyesinde olmak üzere, ortalamada %39 artış gerçekleşmiş, prim gelirleri ile beraber tüm çalışanların toplam brüt gelirleri ortalama %54 artmıştır.”

Us Grup, işyerinin işgal edildiğini belirterek, buna son verilmemesi halinde yasal süreci başlatacaklarını duyurdu, çalışanlara sağduyu çağrısı yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top