MİLLET İTTİFAKI FARKI 4 PUANA ÇIKARDI

MİLLET İTTİFAKI FARKI 4 PUANA ÇIKARDI
Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi’nin Şubat 2022 Türkiye Siyaset Paneli anket sonuçları açıklandı.AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ HARİCİ TÜM PARTİLER BARAJ ALTIAraştırmaya katılanlara “Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa...

Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi’nin Şubat 2022 Türkiye Siyaset Paneli anket sonuçları açıklandı.

AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ HARİCİ TÜM PARTİLER BARAJ ALTI
Araştırmaya katılanlara “Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye sorulduğunda (kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra) AK Parti ile CHP arasında 1.7 puan fark kaldı. Ankete göre;
AK Parti 32, CHP 30.3, HDP 9.8, MHP 6.9, İYİ Parti 12.9, SAADET 1, Gelecek 0.4, DEVA 2.8, TİP 1, Yeniden Refah 1, Memleket Partisi 0.4, Diğer 1.5

MİLLET İTTİFAKI FARKI AÇIYOR
Ankete göre, muhalefet durumundaki Millet İttifakı iktidardaki Cumhur İttifakı’na yaklaşık 4 puan fark açtı. Ankete katılanlara hangi ittifaka oy verirsiniz diye sorulduğunda Cumhur İttifakı 34.2, Millet İttifakı 38.1, İttifaklar dışındaki bir partiye oy veririm diyenler 16, Kararsızlar 3.6, Oy kullanmayacağım diyenler 8.1 olarak ölçüldü.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU MUHALEFETİN
Ankete katılanlar Meclis çoğunluğunu 55.3 oranında muhalefetin, 44.7 oranında iktidarın alacağını düşünüyor.

SEÇMENİN YARISINDAN FAZLASI YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİL
Türkiye nasıl yönetiliyor sorusuna ise yüzde 55.5 oranında ‘Kötü yönetilmektedir’ yanıtı verildi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARI KARŞILIK BULDU
Erken seçim isteyenlerin oranın 53.2’yken, yapılmasın diyenler 41.6 olarak ölçüldü.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE GÜVEN DİPTE
Ankete göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne olan güven de azalmış görünüyor. Parlamenter Sistem’e dönmek isteyenler yüzde 60.2, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise 32.1’de kaldı.

ERDOĞAN SEÇİMİNİ KAZANAMIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Asla oy vermem” diyenler 54, Kesinlikle oy veririm diyenler ise 34 puan olarak ölçüldü. Yüzde 10 ise kararsız.

MUHALEFET ADAYI ÖNDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtemelen muhalefet adayı karşısında da 33.8’da kaldı. Muhalefet adayı ise 51.1

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN’I GEÇİYOR
Cumhurbaşkanlığı yarışı 2. tura kalırsa Erdoğan karşısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 1.5 puan farkla kazanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 12 puan farkla kazanıyor.

‘MİLLET İTTİFAKI GENİŞLESİN’ GÖRÜŞÜNE OLUMLU BAKILIYOR
“Altı muhalefet partisinin liderlerinin bir araya gelmesi bazı çevreler tarafından Millet İttifakı’nın genişlemesine yönelik bir adım olarak değerlendirildi. Siz Millet İttifakı’nın bu partileri kapsayacak şekilde genişlemesini nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna 49.3 “Olumlu buluyorum” yanıtını verdi. “Genişlemesine gerek yok” diyenler ise 40.9

SAVAŞ TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENİ ZEDELEDİ
Ankete katılanlara Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da soruldu. Savaşın Türkiye ekonomisine etkisi sorulduğunda 80.3 olumsuz etkiler yanıtını verdi.

SEÇMENİN GÜNDEMİ EKONOMİ
Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunlarının başında da “Ekonomik kriz” yer aldı. İkinci sırada “Enflasyon, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı”, üçüncü sırada ise “Adaletsizlik” yer aldı.