‘Millet İttifakı ile 85 milyona huzur gelecek’

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 8, 2022 / 07:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da yaptığı konuşmada, Millet İttifakı olarak kırmızı çizgilerinin “vatan ve bayrak sevgisi” olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Vatanını ve bayrağını kim seviyorsa başımızın üzerinde yeri vardır. İki konuda ödün vermeyiz, vatanımız ve bayrağımız” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in sözleri sonrası başlayan tartışma üzerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Akşener, “HDP’ye bakanlık” tartışması için “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Buna cevaben ise HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Akşener’e tepki gösterdi. “HDP’nin olduğu yerde ben olmam, benim olduğum yerde HDP olmaz’ gibi lafları biraz sakin, olgunlukla, düşünerek söylemek lazım” diyen Oluç, “Bize 6-7 milyon insan oy veriyor. Ne yapacaksınız bu insanları, memleketin dışına mı atacaksınız?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu da bu tartışmaya açıkça değinmeden, “85 milyon insanın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken Millet İttifakı olarak yapıyoruz, 6 lideriz orada. Hepimiz bu ülkede barış, huzur istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİ KİŞİSEL GÖRÜŞLERİDİR
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gürsel Tekin’in açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdi:
“Hiç tartışmaya gerek yok. Son derece açık. CHP’nin görüşlerini, CHP’nin Genel Başkanı, CHP’nin sözcüsü ve CHP’nin Grup Başkanvekilleri açıklar. Hele hele böylesine önemli bir konuda milletvekillerinin açıkladığı görüşler, kendi kişisel görüşleridir. CHP’nin böyle bir görüşü yoktur.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top