Millet İttifakı'nda ‘kulak çekme’ polemiği

Millet İttifakı'nda ‘kulak çekme’ polemiği
Millet İttifakı'nda "kulak çekme" polemiği yaşanıyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulurken ifade ettiği,...

Millet İttifakı'nda "kulak çekme" polemiği yaşanıyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulurken ifade ettiği, “Seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi diyorum", "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" sözleri iki parti arasında gerginliğe neden oldu.

Ağıralioğlu’nun bu sözleri CHP’li Engin Altay’a sorulmuş, Altay, “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker” ifadesini kullanmıştı.

Son olarak Ağıralioğlu sosyal medya hesabından CHP’li Altay’a yanıt verdi. Ağıralioğlu, şunları kaydetti:

“Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti'deyiz! Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı.”

Demokrat Partili Cemal Enginyurt tartışmaya, “Tayyip Bey karşısında en çok Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istiyor. Çünkü Kılıçdaroğlu aday olursa kazanacağını biliyor’ diyenlere tavsiyemiz, Millet İttifakı’nın adayı kim olursa olsun kazanacaktır. Bu seçim: Yağma düzenine son verme, Laik  Cumhuriyete sahip çıkma seçimidir” paylaşımıyla katıldı.