Millet İttifakı’ndan işbirliği ve birlik çağrısı

Millet İttifakı’ndan işbirliği ve birlik çağrısı
Millet İttifakı’dan yapılan açıklamada “Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir....

Millet İttifakı’dan yapılan açıklamada “Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. 85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm yaralarımızı hızla saracak, bu felaketi birlik ve beraberlik içinde atlatacağız” denildi.

AKŞENER: SUSMA GÜNÜ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamada ‘’Bugün devletin sesini duyma günümüz. Bugün hepimizin susma günü’’ diye konuştu.

DAVUTOĞLU: BİRLİK VAKTİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Kim olursa olsun hangi düşünceye sahip olursa olsun şu anda tek bir yürek olma vakti, tek bir amaçla bir araya gelme vakti, gün birlik ve beraberlik vakti” dedi.

Davutoğlu sosyal medyadan paylaştığı videoda, “Hepimizin tek bir amacı var; yaraları sarmak ve mümkün olan en kısa sürede oradaki vatandaşlarımızın yanında olmak. Her il başkanımız kurtarma çalışmalarına katılacak” ifadelerini kullandı.

BABACAN: PARTİ LOGOSU KULLANMAYIN
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada “Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Dayanışma içinde olalım” diye konuştu. Babacan il ve ilçe başkanlıklarını da yardım faaliyetlerinde parti logosu ve propagandasından kaçınılması konusunda uyardı.

“AFAD sadece helikopterle ulaşabiliyor”
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AFAD’ın helikopter dışında Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgelere ulaşamadığını duyurdu.
Kenanoğlu Twitter’dan yaptığı açıklama AFAD’la görüştüğünü söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Durumu teyit ettiler; “Şu an helikopter dışında hiçbir şekilde enkaz bölgelerine ulaşamıyoruz” dediler. Uluslararası yardım çağrısında bulunduk, durum çok kötü denildi.”

Meclis çalışmalarına bir hafta ara verildi
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kahramanmaraş depremi nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarına bu hafta ara verileceğini açıkladı.

Elitaş, Meclis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM’nin görevinin başında olduğunu belirterek “Tüm siyasi parti grup başkanvekilleriyle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, siyasi partilerin uzlaşmasıyla bu hafta TBMM’nin Genel Kurul çalışmalarına bir hafta ara vermeyi kararlaştırdık. Milletvekillerimizi de bölgedeki insanlarımızın yanında olmak, onların acılarını paylaşmak ve onlara destek olmak üzere görevlendireceğiz” diye konuştu.

Ümit Özdağ ‘‘vur’’ emri istedi!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, deprem bölgesinde askere ve polise ‘vur emri’ verilmesini istedi. Özdağ’ın Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda “Bölgeden alçakça yağma görüntü ve haberleri geliyor. Yağmacılara karşı asker ve polise vur emri verilmeli. Aksi takdirde önü alınamayacak başka olaylar ile karşı karşıya kalacağız” dedi. Özdağ’ın paylaşımı büyük tepki çekti.

“Hesap vakti gelecek”
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş depremlerin ardından “Önce yaralarımızı dayanışmayla saralım, sonrasında hesap vermesi gereken herkes hesap verecek” mesajını paylaştı. Demirtaş’ın paylaşımı şöyle: “Acılar içinde izliyoruz. Enkaz altında binlerce kardeşimiz, dondurucu soğuk, yardım çığlıkları… Böyle olmayabilirdi. Önce yaralarımızı dayanışmayla saralım, sonrasında hesap vermesi gereken herkes hesap verecek. Ama şimdi dayanışma zamanı, 85 milyonun tek yürek olma zamanı.”


“Türkiye, yaraları saracaktır”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğine işaret ederek “En büyük arzumuz bu acıları bir daha yaşamamak ve bunun önlemini akılcı politikalarla almak. Elbette Türkiye güçlü bir ülkedir bütün yaralarını saracaktır” dedi. Her ilde bir genel başkan yardımcısının görevlendirildiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Milletvekili arkadaşlarımız da bölgedeler. Ayrıca telefon hattı kurduk. Talepleri AFAD’a bildiriyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şu bilgileri verdi: “51 belediyemiz 707 araç gönderdi. 3 bin 637 personel deprem bölgesinde. Kurtarma araçları iş makinaları, itfaiye ve ambulanslar var. Gıda ve yardım malzemeleri gönderildi. Isınma, kıyafet ve temizlik malzemeleri var. 15 içme suyu TIR’ı gönderildi. 21 gıda, 9 mobil mutfak TIR’ı ve 42 bin 500 battaniye bölgeye gönderildi. 3 bin 500 ısıtıcı, 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi.”

Kılıçdaroğlu’nun bugün, Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarıyla uçakla Adana’ya gidip, oradan Hatay’a geçerek bir gece depremzedelerle konaklayacağı açıklandı.

AFAD’DAN ‘GEÇ’ DAVET
AFAD’dan istediği randevuya akşam saatlerine kadar yanıt gelmediğini açıklayan Kılıçdaroğlu, daha sonra kurumun genel merkezine davet edildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer’in makamında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği öğrenildi.