Millet kuru ekmek bulamıyor, O 'Manda yoğurdu' yiyin derken utanmıyor

Millet kuru ekmek bulamıyor, O 'Manda yoğurdu' yiyin derken utanmıyor
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Buldan'ın satırbaşları şöyle:MANDA YOĞURDU YİYİN DERKEN UTANMIYORAKP Genel Başkanı, 'Hayat pahalılığın farkındayız' diyor. Sanırsınız...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Buldan'ın satırbaşları şöyle:

MANDA YOĞURDU YİYİN DERKEN UTANMIYOR
AKP Genel Başkanı, 'Hayat pahalılığın farkındayız' diyor. Sanırsınız ki 20 yıldır ülkeyi yönetenler onlar değil, sanki muhalefette olan bir parti olarak konuşmaya devam ediyorlar. Ekranlara çıkınca ekonomik sorunların farkındayız diyor bir de hiç utanmadan 'Biz çözeriz' yalanını her gün halka anlatmaktan vazgeçmiyorlar. Bırakalım çözümü, çözüm isteyen üreticilerle dalga geçercesine 'manda yoğurdu yiyin' diyen bir AKP Genel Başkanı var. Millet kuru ekmek bulamıyor, o manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması ve yulaf yiyin diye söylemekten utanmıyor.

Et ve Süt Kurumu Başkanı gitti ama zamlar yerinde duruyor. Zengine kur-faiz garantisi halka ise yoksulluk dayatması. Geçen hafta müjde verir gibi Çanakkale Köprüsü’nü açtılar. Yaptıkları köprüler soygun köprüsüdür.

ÇETEYE ÇETE DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Hırsıza hırsız, çeteye çete denilmesini yasaklamak istiyorlar. 5’li çeteye dokunulmazlık kazandırmaya çalıştıklarını biliyoruz. Çünkü bunlar çıkar ve rant ortaklarıdır. 5’li çetenin başındaki en büyük şirket AKP’dir. Biz hırsıza 'hırsız', çeteye 'çete' demeye devam edeceğiz

KDV İNDİRİMİ HALKI RAHATLATMAZ
Dün bazı ürünlerde KDV'yi yüzde 8'e indirdiklerini açıkladılar. Raflara yansımayacağı açıktır. Akaryakıt ve ulaşımda ÖTV kaldırılsın, mazot fiyatları indirilsin, çiftçiye destek verilsin. Halkın yoksullaşmasının, enflasyonun, TL'deki düşüşün nedeni savaş ve rant ekonomisidir. Milyonların işsiz geçirdiği günlerin, aç yatılan gecelerin, boş iftar sofralarının sorumlusu AKP-MHP iktidarının rant politikasıdır. İnsanları krizle yaşamaya alıştırmak istiyorlar. Alıştırmayacağız.