Millet kutuplaşmadan bıktı

Millet kutuplaşmadan bıktı
HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, partisinin genel merkezinde ziyaret etti.Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuşan Buldan, 2 saat...

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuşan Buldan, 2 saat süren kıymetli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu mevcut durumu, Türkiye toplumunun kendilerinden beklentilerini konuştuklarını dile getiren Buldan, HDP’nin erken seçim talebini, Gelecek Partisi ile de paylaştıklarını anlattı.

Buldan, şunları kaydetti:
“Biz ‘hemen acil seçim’ diyoruz Türkiye’nin bu mevcut durumdan kurtulabilmesi için. Ancak, erken seçimin olacağı tarihe kadar da bir geçiş dönemine ihtiyaç var. Çünkü bugün Türkiye’de demokrasinin, adaletin, hukukun olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Bu süreçte mağdur olan Türkiye halklarıdır.”

MÜZAKERE ÜLKEYİ HUZURA KAVUŞTURUR
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da ziyaretleri için Buldan ve Sancar’a teşekkür ederek, “Demokrasiler, farklı görüşlere, vizyonlara sahip partilerin diyalog kurabilmesi, karşılıklı olarak görüşlerini tartışabilmesi açısından bir özgürlükler rejimidir. Meşru siyaset zemini içinde olan bütün partiler, Meclis’te temsil edilsinler, edilmesinler bu müzakerelerde bulundukça ülke huzura kavuşur” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanları, bugün de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek.