“Milletin bu işlere karnı tok”

“Milletin bu işlere karnı tok”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, İstanbul’da riskli 1.5 milyon konutu iki yakada belirlenen rezerv yapı alanlarına taşıyacakları açıklamasına tepki gösterdi....

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, İstanbul’da riskli 1.5 milyon konutu iki yakada belirlenen rezerv yapı alanlarına taşıyacakları açıklamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu, bir seçim vaadi dili. 1.5 milyon eşyayı evden eve nakliyatla taşısın, bakalım kaç senede taşıyacak? Bu işlere, bu milletin karnı tok,” dedi.



Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Hayrullah Efendi Sokak’ta bulunan 51 yıllık Nurcan Apartmanı, İBB’nin şehircilik grubu şirketleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ tarafından kurulan “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında yıkıldı. İmamoğlu, gazetecilerin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “İstanbul’da 1,5 milyon riskli konutu Anadolu ve Avrupa yakasında belirlediğimiz rezerv alanlara taşıyacağız” açıklamasını hatırlatmaları üzerine özetle şunları söyledi:

BIRAKIN BU LAFLARI
“Bu, bir seçim vaadi dili. 1,5 milyon konutu hangi rezerv alana taşıyacak bileniniz var mı? Yani 4,5 milyon insan. Ben nerede olduğunu böyle bir rezerv alanın bilmiyorum; bir. İkincisi; ya Allah aşkına, bırakın semti, hangi mahalleyi taşımışsınız bugüne kadar? Yani bir yerden alıp bir yere taşıdığınız bir mahalle gösterin İstanbul’da 20 senedir. Bırakın bu lafları. İstanbul’a yeni bir 6 milyon insan mı taşımaktan bahsediliyor? İmarla ilgili o kadar soru işareti var ki. Ben diyorum ki ‘Gelin bu konuları bir arada konuşalım. Bak, biz o masaya varız. Çağırın, koşa koşa gelelim. Bir arada konuşalım ve bu işi seçim vaadi meselesinin ötesinde bir yere koyalım. Akılcı açıklamalar yapalım. Bu işlere, bu milletin karnı tok.”