Milletin canına tak etti

Milletin canına tak etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde CHP MYK gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Doların 8 TL’yi aştığını hatırlatan Öztrak, Bakan Albayrak’ın sosyal medya paylaşımına...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde CHP MYK gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Doların 8 TL’yi aştığını hatırlatan Öztrak, Bakan Albayrak’ın sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi. Türkiye’nin 2021 tahminlerinde dünyanın 20 büyük ekonomileri arasından düştüğünü söyledi. Kurdaki artışı, hukuk ve adalete olan güvensizlikle açıklayan Öztrak, “Hukuk yoksa yatırım yoktur, iş yoktur” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’da ‘eve ekmek götüremiyoruz’ diyen vatandaşa “Bu lafı abartılı buldum, al keyif çayı iç” demesini eleştiren Öztrak, “Ekmek bulamıyorlarsa keyif çayı içsinler dönemine girdik” dedi.
Öztrak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısına ilişkin ise, “Dış politikamız iç politika malzemesi yapılıyor ve ekonomik buhranın üstü örtülmeye çalışılıyor” yorumu yaptı. Öztrak ayrıca “Bu tür boykotların karşılıklı maliyetleri de milletlere, halka oldukça yüksek olabiliyor” dedi.

Vatandaşın derdiyle dalga geçiyorlar

Dolar’ın satış fiyatının 8 liranın üzerine çıkmasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kişisel Twitter hesabı üzerinden bir değerlendirme yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.
“Vatandaşın derdiyle dertlenerek iktidar olanlar bugün vatandaşın derdiyle dalga geçiyor.” diyen Davutoğlu, “Dolar 8 TL olmuş; bakan soruyor “Dolarla mı maaş alıyorsunuz?” Cumhurbaşkanı nasihat veriyor “Ekmek bulamıyorsanız keyif çayı için!” Türkiye bu iktidarı hak etmiyor!” ifadelerini kullandı.

Biri ‘bakmıyorum diyor, biri ‘gülüp geçiyorum’

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, KARAR TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi yönetimine yüklenen Babacan, Erdoğan’ın doların rekor kırdığı gün Fransız mallarına boykot çağrısı ile gündem değiştirmeye çalıştığını söyledi ve “48 saat sonra unutulur, bunlar çocukça şeyler” dedi.
Babacan, Bahçeli’nin başlattığı askıda ekmek kampanyasıyla, Erdoğan’ın ‘Ekmek bulamıyoruz’ diyen yurttaşa ‘Abartıyorsunuz’ demesini çelişki olarak yorumladı. Dolardaki artış için ise “Hükümet bakmıyor ama her şey dövizle, kurla ilgili. Vatandaşa hayat pahalılığı olarak yansıyor. Tamamen kuralsız bir yönetim var” dedi.
Ekonomideki kötü gidişatın üzerinin dış politika ve güvenlik meseleleriyle örtüldüğünü söyleyen Babacan, “Dış politika ve güvenlik meselelerinde Türkiye’nin geri dönülemez yollara sokulması, askeri gücün caydırıcılığının zafiyete uğramasından çok korkuyorum. Bir kere o caydırıcılık gücünün üzeri çizilirse bedeli ağır olur.” dedi.
Bakan Albayrak’ın ‘Ben kura bakmıyorum’ açıklamasını da eleştiren Babacan, ‘Bu nasıl bir piyasadan, halktan kopukluktur’ dedi.