MİLLETİN SIRTINA YÜKSÜN

MİLLETİN SIRTINA YÜKSÜN
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 bin 506 lira olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücretine tepki gösterdi. Erdoğan’ın, “Küfe” benzetmesine tepki gösteren DEVA lideri Babacan, “Bırakın gidin. Mayıs haziranı beklemeyin....

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 bin 506 lira olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücretine tepki gösterdi. Erdoğan’ın, “Küfe” benzetmesine tepki gösteren DEVA lideri Babacan, “Bırakın gidin. Mayıs haziranı beklemeyin. İşte Meclis elinizin altında seçim yapmak mümkün. Hemen hemen mart ayında bir seçimi ilan edin ve milletimizin bu ıstırabını bitirin” ifadelerini kullandı.

İktidarın “yüzde 99 zam yaptık” diyerek “müjde” verircesine asgari ücreti açıkladığını belirten Babacan, “Bu ülkede gerçek enflasyonun yüzde 200’e yaklaştığını dünya alem biliyor. Çarşıya pazara çıkan herkes, doğalgaz elektrik faturası ödeyen herkes gayet iyi biliyor ki bu ülkede gerçek enflasyon yüzde 200’e yakın” dedi.

“Derde derman olmaktan uzak”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından asgari ücrete tepki gösterdi:
''Kötü ekonomi yönetiminizin faturasını milletimize ödetiyorsunuz. Yeni asgari ücret, derde derman olmaktan uzak. Enflasyonla mücadele etmeden ücretlere yapılan artışın hiçbir anlamı olmayacaktır.''


“Sefalet ücreti”
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 8 bin 500 liralık asgari ücret için iktidara tepki gösterdi:
“Faiz lobilerine, yandaşlara, savaş harcamalarına devasa kaynak ayıran iktidar, işçiye ise sefalet ücretini reva görmüştür. Açıklanan asgari ücret rakamı, emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkûm etmektedir. Alınterini sömüren bu adaletsizlik düzenini ortak mücadeleyle değiştireceğiz.”


“Saray, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, net 8 bin 506 lira olarak açıklanan asgari ücret hakkında, “Saray, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu” dedi

Kılıçdaroğlu, yeni asgari ücret hakkında twitter’dan yaptığı açıklamada TÜİK’in 102,55 olarak açıkladığı gıda enflasyonuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, şu yorumu yaptı:
“Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine ‘biri istedi’ diye, öyle oldu.

Asıl mesele, asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmektir. O da endüstriyel dönüşümle olur. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz.”

“İnsanca yaşam ücreti için geri sayım başlamıştır”
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın açıkladığı 8.500 liralık asgari ücret için “Bir kez daha dağ fare doğurdu!” değerlendirmesi yaptı. Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi: “Sırtlarındaki küfede milyarca doları taşıyorlar ama emekçinin alın terinin hakkını taşıyamıyorlar! Bu iktidar, bu anlayış ve bu zihniyet değişmeden sonuç değişmeyecek! Asgari değil, “İnsanca Yaşam Ücreti” için geri sayım başlamıştır…”