Milletvekiline bu yapılırsa

Milletvekiline bu yapılırsa
Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Özgürlük Yürüyüşü" düzenlenmek istendi. Yürüyüşe...

Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan sürecin 24’üncü yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Özgürlük Yürüyüşü" düzenlenmek istendi. Yürüyüşe yönelik polis saldırısında, en az 20 kişi gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve gazetecileri darp etti. Polis saldırısında HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede, yerlerde sürüklenerek darp edildi. Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gazeteci Ruşen Takva, sosyal medyada HDP'li Habip Eksik'in darp edildiği görüntüleri paylaştı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eksik’in kırılan bacağaının alçıya alınmış fotoğrafını paylaştı. Buldan, “Yüksekova’da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı. Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da saldırıya tepki gösterdi ve “Bu saldırı, demokratik siyasete yapılmıştır. Zulme ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz, demokrasi ve barış mücadelesini daha da büyüteceğiz” dedi.

İSTANBUL’DA DA YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ
Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Navenda Çanda Mezopotamyayê (NÇM) ve İstanbul Kürt Enstitüsü, “Komploya, tecrite, zindanlardaki işkence sistemine ve hasta tutsakların ölüme terk edilmesine karşı özgürlüğe yürüyoruz” sloganıyla Taksim’de bir yürüyüş çağrısı yaptı. İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapan HDP Milletvekilleri Ömer Öcalan ve çok sayıda kişi çembere alındı. Kısa süre sonra polis gözaltı aracını İstiklal Caddesi’ne getirdi ve abluka altındakiler gözaltına alındı.