Milletvekilleri Şenyaşar Ailesi’nin duruşmasına alınmadı

Milletvekilleri Şenyaşar Ailesi’nin duruşmasına alınmadı
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının işyeri ve hastane saldırılarında öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ve Adil ile...

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının işyeri ve hastane saldırılarında öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ve Adil ile Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız’a ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.
Duruşmaya takip etmek için Ankara’dan gelen HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Faruk Gergeroğlu ile HDP Urfa İl Eşbaşkanı Mikail Gözek adliyeye alınmadı.
Saldırıdan yaralı kurtulan Fadıl Şenyaşar davada tutuklu yargılanıyor. AK Partili Yıldız’ın akrabaları Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız “müşteki şüpheli” olarak iddianamede yer alıyor. İddianamede, Yıldız’ın akrabaları Ali, İbrahim ve Mehmet Yıldız ile İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek de “şüpheli” olarak yer alıyor.
MAHKEME BAŞKANI ŞİKAYET EDİLDİ
Adliyede duruşma saatini bekleyen Şenyaşar ailesi ile canlı yayın yapmak isteyen Gergerlioğlu’nun girişimi engellendi.
Duruşmaya da alınmayan milletvekili Gergerlioğlu, twitter adresi üzerinden açıklama yaparak, “Malatya’da duruşma öyle bir duruşma ki biz vekilleri bile mahkeme salonuna almak istemiyorlar.
Ne gizlenmek isteniyor?” diye sordu.
Gergerlioğlu, daha sonra, “Malatya adliyesinde Şenyaşar ailesinin duruşmasına katılmamızı engelleyen mahkeme başkanının kararını Adliye adalet komisyonu başkanına şikayet ettik” dedi.