‘Milli Eğitim Bakanlığı’nda tarikat kavgası’

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 26, 2021 / 11:25

“Yeni bakan, kadrolara Işık cemaatini yerleştiriyor… Daha önce eğitimde aşağıdan yukarıya bir değişimi denediler, şimdi yöntem değiştirdiler. İzmir’e mülteci koleji, Kırşehir meydanına TÜRGEV yurdu açıyorlar… Ancak toplumda örtülü direnç oluştu…”

CHP Milli Eğitim, Gençlik Spor Komisyonu üyesi, önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı’na yönelttiği, ancak hiçbirine yanıt alamadığı “eğitimdeki tarikatlaşma” iddialarına ilişkin 17 soru önergesine konu olan olayları T24’e anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bazı kadrolara, Işık cemaatine yakın isimleri getirdiğini öne süren Kaya, bakanlıkta farklı tarikatlar arasında alan kapma savaşları yaşandığını savunurken “İnşaat ve yapı işlerine bir tarikat, insan kaynaklarına bir tarikat, yurt dışı eğitim daire başkanlığına başka bir tarikat bakıyor” dedi. Kaya, “Eğitim alanında daha önce aşağıdan yukarıya bir değişimi deneyen iktidarın artık yöntem değiştirdiğini ve yukarıdan aşağıya bir modelle cumhuriyet devrimlerini yıkmayı amaçladığını” öne sürdü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top