Milli mücadelenin cesur kadınları sahnede

Milli mücadelenin cesur kadınları sahnede
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), Milli Mücadele döneminde cephe ve gerisindeki kadın kahramanların anlatıldığı “ANA-DOLU Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” oyununu seyirciyle buluşturuyor.İlknur Bektaş’ın yazdığı...

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), Milli Mücadele döneminde cephe ve gerisindeki kadın kahramanların anlatıldığı “ANA-DOLU Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” oyununu seyirciyle buluşturuyor.

İlknur Bektaş’ın yazdığı bir perdelik oyunda, milli mücadele sırasında kadınların zafere giden yolda gösterdikleri mücadele ve çabası anlatılıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, DT’nin yaklaşık 25 yıldır hizmet ettiğini belirterek, “EDT, sadece Erzurum’a değil çevresindeki illere ve neredeyse Türkiye’nin bütün illerini gezen önemli bir tiyatromuz” dedi.



Kurt, bu yıl 25. yıla özel hazırlık yaptıklarını ancak depremden dolayı oyunları bir süre ertelediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Erzurum’da ilk defa Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle bir oyunu oynuyoruz. Bu Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla seçtiğimiz bir projeydi. Hem Milli Mücadele dönemindeki kahraman kadınlarımızı anlatıyoruz hem Kara Fatma, Şerife Bacı gibi adını bildiklerimiz var ama yüzlerce de adını bilmediğimiz kahramanlarımız var. Onu da bu oyunla aynı zamanda Erzurum’da sahnemizde paylaşmış olacağız.”

Mayısta Erzurum için özel bir tiyatro buluşması yapacaklarını anlatan Kurt, bunun Erzurum’da ilk defa olacağını ve kalıcı hale getirmek istediklerini kaydetti.