Milli Savunma Bakanı Güler, fabrika patlamasının ardından Hatay'daki programını yarıda keserek Ankara'ya döndü

Milli Savunma Bakanı Güler, fabrika patlamasının ardından Hatay'daki programını yarıda keserek Ankara'ya döndü
Ankara’da Makine ve Kimya Endüstrisi’ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 5 işçi hayatını kaybetti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki programını yarıda keserek...

Ankara’da Makine ve Kimya Endüstrisi’ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 5 işçi hayatını kaybetti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

Patlamanın meydana geldiği Elmadağ’daki fabrikaya giden Bakan Yaşar Güler, burada patlamaya ilişkin incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Güler, aldığı brifingin ardından patlamaya ilişkin açıklama yaparak, kendisinin Hatay’da hudut denetlemesi sırasında patlama bilgisini aldığını ve denetleme faaliyetlerini yarıda keserek derhâl Ankara’ya döndüğünü söyledi.

Milli Savunma Bakanı, “İlgili kurumlarımız ilk andan itibaren adli ve idari soruşturma için gerekli bütün faaliyetleri icra ettiler. Cumhuriyet Başsavcılığımız önce iki savcı arkadaşımızı tahsis etmişti, sonra iki savcı daha görevlendirerek bu çalışmalarını takviye ettiler. Bundan sonra elde edilen her türlü bilgi kamuoyuyla paylaşılacaktır. Başımız sağ olsun” dedi.

Bakan Güler, patlamada kaybettiğimiz işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.