MİLYAR DOLARLIK ÖZÜR

MİLYAR DOLARLIK ÖZÜR
Radyo Sputnik’te yayınlanan, "Meliha Okur’la Anlat Bana" programının konuğu olan iş insanı Dilek Sabancı'nın, "Bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli" sorusuna verdiği yanıt, Türkiye’nin gündemine oturdu.Dilek...

Radyo Sputnik’te yayınlanan, "Meliha Okur’la Anlat Bana" programının konuğu olan iş insanı Dilek Sabancı'nın, "Bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli" sorusuna verdiği yanıt, Türkiye’nin gündemine oturdu.

Dilek Sabancı soruya, “İnsanın iyi bir evi, arabası, rahat yaşayabileceği bir parası olması lazım ama bu para bana göre milyar dolarlar değil. Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilmeli. 50 ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız ama bence 100 milyon dolara değil de daha düşük rakamlarla daha çok mutlu olabilmek daha büyük başarı. İyi bir işiniz olsun, eviniz olsun, arabanız olsun, hastalandığınızda hastaneye gidecek paranız olsun, denize merakınız varsa tekneniz olsun, insan başka ne ister ki?” yanıtını verdi.

Birçok insanın hayalini bile kuramadığı miktarları, “Mutluluk için yeter” diyerek telaffuz eden Dilek Sabancı sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Sözlerinin tepki çekmesinin ardından özür dileyen Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

“Söyleşi sırasında bir soruya verdiğim yanıt, maalesef arzu etmediğim bir sonuç ortaya çıkardı. Ben, ilgili soruya yanıt verirken, bazı rakamlar telaffuz ettim. Amacım, 1-2 milyon liranın hayatın ihtiyaçlarına yeteceğini anlatmaktı. Ancak bunu sehven başka bir para cinsi ile ifade ettim. Ama ben, Türkiye'de pek çok insanın bu seviyede de kazanç elde edemediğini biliyorum. Bu durumu en iyi bilen insanlardan biriyim”