Milyarlar Yağdı

Milyarlar Yağdı
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan 2 büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için sekiz televizyon kanalı ortak canlı yayın yaparak “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyası düzenlendi....

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan 2 büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için sekiz televizyon kanalı ortak canlı yayın yaparak “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyası düzenlendi. Dün gece yarısı itibariyle kampanyada toplanan yardım miktarı 108 milyar 663 milyon 563 bin TL oldu. AKP ve MHP’lilerin hedef aldığı Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent de kampanyaya 500 bin TL ile destek verdi.

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde düzenlenen kampanyada sanat, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri bağış topladı.

LİDERLER MAAŞLARINI BAĞIŞLADI
Programa bağlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener ve DEVA Partisi lideri Babacan depremzedeler için birer maaşlarını bağışladıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır” dedi. Canlı yayında açıklanan bazı bağışlar şöyle:
Merkez Bankası 30 milyar TL, Turkcell 3,5 milyar TL, Türk Telekom 2 milyar TL, THY 2 milyar TL, Borsa İstanbul grubu 2 milyar TL, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik adına 2 milyar TL, TMSF 2 milyar TL, Vakıfbank 12 milyar TL, Ziraat Bankası 20 milyar TL, Halkbank 7 milyar TL, Baykar 2 milyar TL, Doğuş Holding 500 milyon TL, Süryani Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin 1 milyon 250 bin TL, eski Başbakan Tansu Çiller 1 milyon TL, Abdurrahim Albayrak 5 milyon TL, Acun Ilıcalı 5 milyon TL, Fettah Tamince 120 milyon TL, Yıldırım Demirören 50 milyon TL, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 1 milyon TL.

Kılıçdaroğlu: Dekontları saklayın
‘Türkiye Tek Yürek’ adlı kampanyaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘beşli çete’ diye adlandırdığı şirketlerden Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz 2.5 millyar lira bağışlayacağını açıklarken, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir 100 milyon TL bağışladığını duyurdu. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ise 950 milyon TL bağışladı. Kılıçdaroğlu, söz konusu bağışların ardından ‘beşli çete’ diye adlandırdığı şirketlere sosyal medyadan seslenerek, “Sevgili Beşli Çeteler, Bu akşamki bağış performansınız gözlerimi yaşarttı. Dekontları mutlaka saklayın; onları 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim” dedi.

‘Unutmayalım’ derken sözü kesildi
“Türkiye Tek Yürek” kampanyası için telefonla yardım toplayan oyuncu Murat Yıldırım kendisine söz hakkı verildiğinde “Bugün yardım toplayacağız, en iyi yaptığımız şeylerden bir tanesi bu. Unutmak da bizim yaptığımız şeylerden bir tanesi, unutmayalım” dedi. Yıldırım’ın açıklaması bitmeden Hatipoğlu, “Teşekkür ederiz, teşekkür ederiz” diyerek sözü başka bir ünlüye verdi. Hatipoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Yıldırım’ın sesini duymadığını savundu.