Milyonların gözü bu toplantıda

Milyonların gözü bu toplantıda
Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını yapıyor. Taraflar son toplantıya kadar önerilerini masaya koymadı. Sadece TUİK’in verileri paylaşıldı. TUİK bir işçi için asgari geçim tutarının 2792 lira olduğunu belirten...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısını yapıyor. Taraflar son toplantıya kadar önerilerini masaya koymadı. Sadece TUİK’in verileri paylaşıldı. TUİK bir işçi için asgari geçim tutarının 2792 lira olduğunu belirten önerisini komisyona sundu.
Son toplantıda işveren kesiminin önerisi alınacak ve sonrasında yapılacak müzakerelerle Türkiye genelinde uygulanacak asgari ücret belirlenecek.
Görüşmeler sürerken CHP’li belediyeler bir bir kendi uygulayacakları asgari ücreti belirledi ve kamuoyuna açıkladı.
CHP’li belediyeler 2021’de, komisyon ne karar alırsa alsın işçilere en az 3100 lira ücret ödeyecek.
TÜRK İŞ: ASGARİ ÜCRET 3 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir" dedi.
Asgari ücretin belirleneceği toplantı öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 3 bin TL'nin üzerinde olması gerektiğini söyledi.
Atalay, yazılı açıklamasında, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair şu ifadeleri kullandı: "İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir."