Mısır ile normalleşmede ilk hamle Arçelik’ten

Mısır ile normalleşmede ilk hamle Arçelik’ten
Arçelik, küresel yatırımlarına yeni bir üretim merkezini daha ekledi, Türkiye ile ilişkileri normalleşme sürecinde olan Mısır'da 100 milyon dolarlık yatırımla bir beyaz eşya üretim tesisinin temellerini attı. Arçelik, 9 ülkede...

Arçelik, küresel yatırımlarına yeni bir üretim merkezini daha ekledi, Türkiye ile ilişkileri normalleşme sürecinde olan Mısır'da 100 milyon dolarlık yatırımla bir beyaz eşya üretim tesisinin temellerini attı. Arçelik, 9 ülkede 30 üretim tesisi ile faaliyette. 2012 yılında Beko markasıyla Mısır pazarına giren Arçelik'in, 100 milyon dolar yatırımla inşa ettiği beyaz eşya üretim tesisi, tamamlandığında 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. 2023 yılında tamamlanması planlanan tesisin 114 bin metrekarelik alanda 1.5 milyon adet üretim kapasitesi olacak. Yıllık 250 milyon dolar ihracat potansiyeli olan fabrikada ilk aşamada soğutma ürünleri, kombi, fırın, ankastre ve ocak; ilerleyen dönemlerde ise klima, televizyon ve çamaşır makinesi üretilecek. Şirket, yeni fabrika ile Ortadoğu ve Afrika bölgesine ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

"TAAHHÜTLERİMİZİN ARKASINDA DURDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ"
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, "Mısır'da üretime geçmemiz bölgedeki uzun vadeli taahhütlerimizin güçlü şekilde arkasında durduğumuzun önemli bir göstergesi" değerlendirmesini yaptı. Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu törende şunları söyledi:
"Avrupa’nın önde gelen beyaz eşya markalarından biri olan Beko’nun, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgesinde de bir başarı hikayesi yazabileceğine inanıyoruz. Mısır, artan nüfusu, gelişen ekonomisi ve stratejik konumu ile bölgedeki büyüme hedeflerimize ivme kazandıracak. Mimarisinden malzeme seçimine, üretim süreçlerinden geri dönüşüme sürdürülebilirlik odağında tasarlanan fabrikamız, su ve enerji verimliliği hedefi ve 'sıfır atık' vizyonu ile faaliyet gösterecek.”

Üretimin yanı sıra modern perakende ve satış sonrası hizmet ağına da yatırım yapacak olan Arçelik, Mısır'daki 500 mağaza ve 83 hizmet noktasına ek olarak 250 yeni mağaza ve 50 yeni hizmet noktasını tüketicilerle buluşturacak.

7 Aralık’ta Kahire’deki törene; Mısır Büyükelçisi Salih Şen, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, Beko Mısır Ülke Müdürü Ümit Günel ve üst düzey devlet görevlileri katıldı.