Mısır’dan ilişkileri bozacak hamle: Türk ürünlerine anti-damping

Mısır’dan ilişkileri bozacak hamle: Türk ürünlerine anti-damping
Mısır hükümeti, Türkiye menşeli plastik ürünlerine anti-damping vergileri getirerek Kahire - Ankara ilişkilerini bozabilecek bir hamlede bulundu. Mısır ve Türkiye arasında 2013’ten bu yana süregelen siyasi gerilim yerini son...

Mısır hükümeti, Türkiye menşeli plastik ürünlerine anti-damping vergileri getirerek Kahire - Ankara ilişkilerini bozabilecek bir hamlede bulundu. Mısır ve Türkiye arasında 2013’ten bu yana süregelen siyasi gerilim yerini son birkaç aydır ılımlı havaya bırakmıştı. Türkiye’nin Müslüman Kardeşler’i destekleyen açıklamaları iki ülke arasında gerilimi artırmış, bundan ticaret de etkilenmişti.

Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre; geçtiğimiz yıllarda çelik başta olmak üzere birçok üründe Türk mallarına karşı Anti-Damping silahını eken Mısır yönetimi, bu defa plastik ürünlere yöneldi. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, yerli sanayiye zarar verdiği gerekçesiyle Türkiye menşeli plastikleştirilmemiş polivinil klorür veya UPVC ithalatına Anti-Damping vergileri getirildiğini duyurdu.

Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Mısır’ın Resmi Gazetesi’nde yayınlandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle Türkiye menşeli veya Türkiye’den ihraç edilen PVC’nin Mısır ithalatına (HS Kodları 391620 ve 392520) nihai Anti-Damping vergileri getiren bir kararname yayınladı.