Model önden geldi, adı sonra kondu 

Model önden geldi, adı sonra kondu 
Çin dediler olmadı, Güney Kore dediler yine olmadı. Türk Lirası’na görülmemiş bir hızla değer kaybettiren modele Türkiye Ekonomi Modeli adını verdiler. Artık en hızlı bakan değiştiren bakanlık olarak da tanımlanabilen...

Çin dediler olmadı, Güney Kore dediler yine olmadı. Türk Lirası’na görülmemiş bir hızla değer kaybettiren modele Türkiye Ekonomi Modeli adını verdiler. Artık en hızlı bakan değiştiren bakanlık olarak da tanımlanabilen Hazine ve Maliye Bakanlığı, “Üretim odaklı ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli'nin eşgüdümle uygulanacağını, tüm kurumların şeffaf ve öngörülebilir şekilde bu modeli destekleyecek selektif adımlar atacağını” açıklarken yeni ismi duyurdu.

Ekonomi yönetimi cari fazla hedeflediğini, cari fazlanın kalıcı hale gelmesiyle birlikte dövizde dengenin lehe döneceğini öngörüyor. Muhalefet ise ekonomi yönetiminin tercihlerinin halkı fakirliğe iteceğini ifade ederek bir an önce vazgeçilmesi ve seçime gidilmesi gerektiğini savunuyor. Türk Lirası’nın dolar karşısındaki bu seneki değer kaybı %50'yi aştı.