Mollaların gözü karardı 2 infaz daha

Mollaların gözü karardı 2 infaz daha
İran rejimi, kadınların başörtüsü zorunluluğuna karşı başlattıkları ve ülkenin tümüne yayılan protestoları durdurmak için sert tedbirleri devreye soktu. Protestocuların gözlerini korkutmak için kullanılan silahsa idam.Mollalar,...

İran rejimi, kadınların başörtüsü zorunluluğuna karşı başlattıkları ve ülkenin tümüne yayılan protestoları durdurmak için sert tedbirleri devreye soktu. Protestocuların gözlerini korkutmak için kullanılan silahsa idam.
Mollalar, rejime karşı olduğunu tespit ettikleri gençleri birkaç günlük yargılamanın ardından idama mahkum ediyor ve sonra da asıyor. Yargı Erki’ne bağlı Mizan Haber Ajansı’na göre, Elborz eyaletinin Kerec kentindeki gösterilerde Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Besic milis gücü üyesi Seyid Ruhullah Acemiyan’ın öldürülmesine karışmakla suçlanan Muhammed Mehdi Keremi ve Seyid Muhammed idam edildi.

İDAM EDİLENLERİN SAYISI 4’E YÜKSELDİ
Dördüncü ayına giren gösterilerde yüzlerce gösterici hayatını kaybederken on binden fazla gösterici ise gözaltına alındı. Gösteriler sonrası onlarca kişi “yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak”, “devlete karşı savaş açmak” gibi suçlamalarla idamla yargılandı, 10’dan fazla göstericiye ölüm cezası verildi.
İdam cezasına çarptırılan mahkumlardan Muhsin Şikari’nin cezası 8 Aralık’ta, Mecidrıza Rahneverd’in cezası ise 12 Aralık’ta infaz edildi.