Monako’da Zafer Sergio Perez’in

Monako’da Zafer Sergio Perez’in
Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan Monako Grand Prix'sini Red Bull pilotu Perez kazandı. Perez'i Ferrari pilotu Carlos Sainz takip etti. Bu iki ismi Red Bull'den Max Verstappen ve yarışa pole pozisyonda başlayan Ferrari pilotu Charles...

Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan Monako Grand Prix'sini Red Bull pilotu Perez kazandı. Perez'i Ferrari pilotu Carlos Sainz takip etti. Bu iki ismi Red Bull'den Max Verstappen ve yarışa pole pozisyonda başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc takip etti.

Sezonun 7. mücadelesi, Monte Carlo sokaklarında oluşturulan 3,3 kilometrelik pistte yapıldı. Yarışın startı, yağmur nedeniyle 1 saat 5 dakika sonra güvenlik aracı eşliğinde verildi.

Haas'tan Mick Schumacher'in kazası nedeniyle 27. tur sonunda güvenlik aracı piste girdi. Otomobilden kopan parçaların temizlenmesi için yarış 30. turda durduruldu.
Kurallar gereği yarışın 3 saatte bitmesi gerektiği için başlangıçta planlanan 77 turluk mesafe tamamlanamadı.

Perez, yeniden başlatılan mücadeleyi, 3 saat dolana kadar kontrol altında tutarak bu sezon ilk, kariyerinin 3. birinciliğine ulaştı.

Sainz, liderin 1.1 saniye gerisinde 2'nci, Verstappen ise takım arkadaşının 1.4 saniye uzağında 3. oldu.

Puanını 125'e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Verstappen, en yakın takipçisi Leclerc ile arasındaki farkı 9 puana yükseltti.

Sezonun 8. yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'si 12 Haziran'da yapılacak.

SCHUMACHER KORKUTTU
2022 Formula 1 sezonu Monaco Grand Prix’si ile devam ederken, yarışta korkutan anlar meydana geldi. Efsane F1 pilotu Michael Schumacher’in Haas’ta yarışan oğlu Mick Schumacher, yarışın 26. turunda aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere çarptı. Kazanın ardından aracının iki parçaya ayrıldığı görülürken yürekler ağza geldi. Alman sürücünün takım radyosundan iyi olduğunu söylemesinin ardından araçtan kendi başına çıkmayı başarması izleyenlere rahat bir nefes aldırdı.