Mor Çatı’dan deprem bölgesi için çağrı

Mor Çatı’dan deprem bölgesi için çağrı
Depremlerden kadın sığınma evlerinde koruma altındaki kadınlar da etkilenirken Mor Çatı, bölgede şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri mekanizmaların geliştirilmesi çağrısı yaptı.Mor Çatı Kadın Sığınağı...

Depremlerden kadın sığınma evlerinde koruma altındaki kadınlar da etkilenirken Mor Çatı, bölgede şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri mekanizmaların geliştirilmesi çağrısı yaptı.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadın ve çocukların güvenliğini incelemek üzere deprem bölgelerine gitti. Vakıf’tan yapılan açıklamada şunlar vurgulandı:
“Deprem bölgesinde bir biçimde yaşamını sürdürmeye devam edebilen kadınların, şiddete maruz kalmalarının önüne geçmek için çalışmalar yapılmadığı müddetçe şiddete maruz kalma olasılıklarının arttığını söyleyebiliriz.

Kadınların sığınak ihtiyacı söz konusu olduğunda başka bir ile nakli gerçekleşene kadar güvenliğini sağlayabilecekleri mekanizmaların henüz geliştirilemediğini görmüş olduk. Bölgede şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri mekanizmaların geliştirilmesi ve çalışan mekanizmalar konusunda da bir an önce bilgilendirilmesi önem taşımaktadır.”