Moskova'da bazı binalara hava savunma sistemleri yerleştirildi

Moskova'da bazı binalara hava savunma sistemleri yerleştirildi
Moskova'da binaların çatılarına hava savunma sistemleri kurulduğuna dair fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken, Kremlin başkentin saldırıya uğramasına hazırlanıp hazırlanmadıkları ile ilgili bir yorum yapmadı.Moscow Times'ın...

Moskova'da binaların çatılarına hava savunma sistemleri kurulduğuna dair fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken, Kremlin başkentin saldırıya uğramasına hazırlanıp hazırlanmadıkları ile ilgili bir yorum yapmadı.

Moscow Times'ın aktardığına göre Ukrayna'nın Rusya'nın sınırdan uzak bölgelerini vurabileceğine dair endişeler gündemde. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bir yönetim binasının ve Savunma Bakanlığı'nın çatısında Pantsir-S1 hava savunma silahları görüldü.
Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konutunun yakınlarına da bir Pantsir S1 yerleştirildiği ve Moskova'nın kuzeyine bir S-400 konuşlandırıldığı görülmüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, kendisine Moskova'nın bir hedef olup olmayacağı sorusunu soranları Savunma Bakanlığı'na yönlendirdi. Peskov, "Ülkenin genelinin ve özellikle de başkentin güvenliğinden onlar sorumlu. Bu soruları Savunma Bakanlığı'na sormak daha iyi olur" dedi. Savunma Bakanlığı ise bu konuda bir yorum yapmadı.