Moskova’da dörtlü toplantı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 9, 2023 / 12:59

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye için 4’lü toplantıya ilişkin “Türkiye, Rusya ve Suriye görüşmelerine İran da katılacak. Çalışmalar devam ediyor bunu 4’lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ruslardan teknik toplantı teklifi geldi. Bakan yardımcımızı Moskova’ya göndereceğiz,” dedi.

Çavuşoğlu, dün görüşme sonrası İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye, Rusya ve Suriye dışişleri bakanları arasında düzenlenmesi planlanan toplantıya ilişkin soruya yanıt veren Çavuşoğlu, Türkiye, Rusya ve Suriye arasında Savunma Bakanları üçlü savunma bakanları toplantısı düzenlendiğini, mevkidaşı Abdullahiyan’ın da bu formata katılmak istediklerini söylediğini hatırlattı.

AYAKTA KALAN TEK MEKANİZMA
Çavuşoğlu, mevkidaşına İran›ın da bu toplantıya katılmasının hiçbir mahsurunun olmadığı yanıtını verdiklerini belirterek, şu anda Suriye için ayakta kalan tek mekanizmanın Astana formatı olduğunu söyledi.

Dışişleri bakanları toplantısı için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Bunu 4’lü bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ruslardan olası dışişleri bakanları toplantısının hazırlığı için teknik düzeyde bir toplantı yapma teklifi geldi gelecek hafta için. Bakan yardımcımızı da Moskova’ya göndereceğiz. Bu toplantıya İran tarafı da katılacak. Bu toplantıda dışişleri bakanları toplantısının hazırlıkları yapılacak,” dedi.

Çavuşoğlu, daha sonraki aşamada herkesin uygun gördüğü bir zamanda dışişleri bakanları düzeyinde toplantı yapılabileceğini bildirdi. Çavuşoğlu, sözlerini, “Gelecek hafta Moskova’da teknik düzeyde dörtlü bir toplantı için Rusya’dan bir davet aldık. Biz de bu toplantıya katılacağız,” diye tamamladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top