Motorin ve süt 10 lirayı geçti

Motorin ve süt 10 lirayı geçti
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 66 kuruş zam geldi.Söz konusu zamla birlikte motorinin litre fiyatı...

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 66 kuruş zam geldi.

Söz konusu zamla birlikte motorinin litre fiyatı Ankara’da ortalama 9,41 liradan, 10,07 liraya, İstanbul’da 9,35 liradan 10,01 liraya, İzmir’de 9,43 liradan 10,09 liraya çıkacak.

1 litre süt 10 TL’ye dayandı: Daha büyük zam kapıda

Çiftçiden alınan çiğ süt fiyatlarına yapılan yüzde 47’lik zam henüz uygulamaya konmadan marketlerde satılan süt ve süt ürünlerine yüzde 3 ila yüzde 15’i aşan oranlarda zam geldi.

Marketlerde bir litre sütün fiyatı 10 liraya dayandı. Peynir, tereyağı ve yoğurt gibi ürünlere de yüzde 3 ila yüzde 15’i aşan zamlar yapıldı. Buna bir de bugünden itibaren uygulanmaya başlanacak çiğ süt zamları eklenecek.

Marketlerde kasım ayında 7,95 TL’ye satılan sütler, aralık itibarıyla 8,99 TL’ye; 8,5 TL’den satılan sütler ise 9,79 TL’ye yükselerek 10 liraya dayandı.

Bunun yanı sıra tereyağı, yoğurt ve peynir gibi diğer süt ürünlerindeki artışlar da dikkat çekici. Aralık itibarıyla bir kilo yoğurt 10 liradan 11,5 TL’ye çıkarken, iki kiloluk yoğurtlar ise 18 liradan 20 liraya yükseldi. Benzer zam oranları tereyağı ve peynir için de geçerli. Sozcu.com.tr’ye konuşan Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihat Şimşek, çiğ süt fiyatlarına yapılan artışların henüz uygulanmadığını anımsatarak, perakende tarafındaki son zamların çiğ sütten kaynaklanmadığına dikkat çekti. Şişmek, bugünden itibaren çiğ süt fiyatlarındaki artışın tüketiciye yansıyacağını söyledi.