MRNA AŞILARA GÖZALTI

MRNA AŞILARA GÖZALTI
Norveç’te başka ciddi hastalıkları bulunan 23 yaşlının Pfizer/Biontech aşısıyla aşılanma sonrasında ölmesinin ve Norveçli yetkililerin aşı kılavuzunu güncellemesi sonrasında Avustralya açıklama istedi. Pfizer aşısından...

Norveç’te başka ciddi hastalıkları bulunan 23 yaşlının Pfizer/Biontech aşısıyla aşılanma sonrasında ölmesinin ve Norveçli yetkililerin aşı kılavuzunu güncellemesi sonrasında Avustralya açıklama istedi. Pfizer aşısından 10 milyon doz sipariş etmiş olan Avustralya hükümeti, firmadan ve Norveç hükümetinden konuyla ilgili acil bilgi istediklerini söyledi. Norveç İlaç Ajansı (NoMA) ‘aşının genel yan etkilerinin zayıf durumdaki yaşlılarda ciddi reaksiyona yol açmış olabileceğini’ açıklamıştı.
İsrail’de de yeni koronavirüs salgınına karşı toplu aşılama yoğun bir şekilde devam ederken, Pfizer şirketinin aşısının uygulandığı 13 vatandaşın yüz felci geçirdiği iddia edildi.
ÇİNLİ BİLİM İNSANINDAN ‘YAŞLILARA AŞI YAPILMAMALI’ İDDİASI
Öte yandan, Çin Komünist Partisi’nin İngilizce yayın organı Global Times’a konuşan Çinli sağlık uzmanları, Pfizer ve Moderna’nın mRNA temelli aşılarının özellikle yaşlılar üzerindeki kullanımının askıya alınması çağrısında bulundu. Wuhan Üniversitesi’nden virolog Yang Zhanqiu, ölümlerin doğrudan aşıdan kaynaklandığının saptanması halinde, mRNA aşılarının zannedildiği kadar güvenli olmadığının anlaşılacağını belirtti.