Mücella Yapıcı: Mücadeleye devam

Mücella Yapıcı: Mücadeleye devam
Gezi Davası’nda tutuklanan ve bayramı sevdiklerinden uzak cezaevinde getiren Mücella Yapıcı CHP Milletvekili Utku Çakırözer’le görüştü, “Yaşlansak da gönül aynı gönül! Mücadeleye devam!” dedi. Herkesin bayramını...

Gezi Davası’nda tutuklanan ve bayramı sevdiklerinden uzak cezaevinde getiren Mücella Yapıcı CHP Milletvekili Utku Çakırözer’le görüştü, “Yaşlansak da gönül aynı gönül! Mücadeleye devam!” dedi. Herkesin bayramını kutlayan Mücella Yapıcı, “Dimdik ayakta duruyoruz. Mahkeme aşamasında da söyledim. Bir daha söylüyorum: 2014 yılında açılan davada biz beş kişi beraat ettik. Ve o beraat kararı kesinleşti. O yüzden eski Roma’dan beri evrensel kural olan ‘Non Bis İdem’ ilkesine göre aynı suçtan tekrar yargılanmam mümkün değil. Büyük hukuksuzluk. Kaçma şüphemiz var diye tutukladılar. Oysa ben dava sürerken üç kez yurt dışına toplantılara gittim. Kaçacak olsam kaçardım” dedi.

Çakırözer’in ziyaret ettiği bir başka Gezi Davası mağduru Çiğdem Mater de “Çok haklı olduğumuzu bildiğimiz için burada cezaevinde çok iyiyiz. Toplumun genelinden de destek görüyoruz. Bizi sarıp sarmaladıklarını hissediyoruz. Ama bu mesele sadece bizim meselemiz değil. Türkiye’nin hukuku ile ilgili. Yani herkesin paylaştığı ortak duygu şu: Bu yaşananlar bir gün bizim de başımıza gelebilir! İşte o yüzden bu sadece Osman’ın Mücella’nın Çiğdem’in, bu 8 kişinin meselesi değil. Türkiye’nin hukuk mücadelesi, adalet mücadelesi” mesajı verdi.