Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

MUCİZE GALİBİYET

Galatasaray her hafta kendisi için biraz daha önemli bir maça çıkıyor.

Üst üste alınan başarısız sonuçlar, her maçı bir önceki maça göre daha kritik hale getiriyor. Çünkü küme düşmemeye oynuyor.

Şampiyonluğu 1 averajla kaybettiği sezonun devamında Şampiyonluk parolası ile başladığı yolda küme düşmemek için mücadele ediyor Galatasaray!

Tarihe geçecek acı bir sezon!

Göztepe deplasmanında ful kapasite ile oynandı maç. Şampiyonluğa oynaması gereken Galatasaray, küme düşme hattına renk ve heyecan katmıştı. Galatasaray 29 puan ile 15, İzmir temsilcisi Göztepe ise 27 puanla 17. sıradaydı. Bu kritik deplasmanda aradaki puan farkı sadece 2’ydi.

Bu önemli maçtaki en önemli detay 38 yaşındaki Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro’nun kısıtlı kadroya rağmen pozitif bir futbol ve olumlu sonuçlar ortaya koyarken, Domenec Torrent’in daha iyi bir kadroyla yetersiz bir performans sergilemesiydi. Domenec Torrent Galatasaray’ın başında sergilediği bu yetersiz performans sebebi ile henüz galibiyet ile de tanış(a)mamış, kısa sürede tartışmaların odağındaki isim olmuştu. Oyun ve skordan bağımsız, oyuncu tercihlerindeki gariplikler her geçen maçta biraz daha ortaya çıkıyordu.

Göztepe deplasmanına da iki bek değişikliği ile başlamış, geçirdiği talihsiz göz ameliyatı sebebi ile 1,5 senedir oynamayan Omar Elabdellaoui’yi ilk 11’de sahaya sürmüştü. Galatasaray’ın en skorer orta saha oyuncusu Cicaldau’yu kulübeye çekip, geçen hafta hiç süre vermediği Halil’e bu kez 11’de şans vermişti. Fatih Terim döneminin en tartışılan ismi olan Babel ise her koşulda yer aldığı ilk 11’de yine vardı.

Duran toptan gelen erken golü saymazsak Galatasaray ilk 45 dakikada sadece 1 gol girişiminde bulunabildi. Rakip kim olursa olsun orta çizgiyi geçemeyen, kendi sahasında mahkum, sadece rakibini karşılamak zorunda olan bir takıma dönüşen Galatasaray, Göztepe maçının ilk yarısında acınacak haldeydi. Bu karamsar tablo karşısında tüm sporseverler ikinci yarıda değişiklik beklerken, aynı kadro sahaya çıktı çünkü Torrent Galatasaray’ın içerisine düştüğü aciz halin ne farkında ne de bilincindeydi!

82 dakika skor ve futbol olarak bu şekilde ezilen Galatasaray’ı üst üste gelen penaltılar kurtardı ve Galatasaray duran toplardan bulduğu 3 gol ile mucize bir galibiyete imza attı. Yaşlı kurt Batefimbi Gomis tecrübesi ile 2 penaltı atışını da gole çevirerek kabus gibi geçen İzmir deplasmanını karnavala dönüştürdü.

Bu galibiyet Burak Elmas’ı ve Torrent’i ipten aldı. Galatasaray’ı da lige ve hayata tutundurdu.

Çok önemli bir 3 puan elde edilse de Galatasaray’ın Domenec Torrent ile kalan maçlarda yeni mucizelere ihtiyacı olacak gibi gözüküyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi