MUCİZE

Trabzonspor’un dün akşam kazanması tamamen mucize… Oyunu domine eden takım Sivasspor, daha fazla şut çeken takım Sivasspor, gol beklentisi daha fazla olan takım Sivasspor… Kazanan ise; Trabzonspor… Futbol mu adaletsiz, top mu Trabzonspor’u sevdi? Gel de bul cevabı…
Trabzonspor, evinde oynadığı Monaco maçının ikinci yarısı haricinde, sezon başından beri oynadığı hiçbir maçta istediği oyunu rakibine kabul ettiremedi. Skoru erken bulduğu maçlarda, oyunu geride kabul etti, rakibinin arkasına atılacak toplarla gol bulmak istedi. Ancak unutulan ufak bir ayrıntı var; Trabzonspor’un kadro yapısı bu plana uygun değil. Çünkü Bordo- Mavili takımda sol kanat yarım, sağ kanat hiç çalışmıyor… Visca sakat, Trezeguet’in de ne zaman ne yapacağı belli değil. Forvet olarak geçen sezonun gol kralı Umut Bozok ve santrafor olarak Gomez de 11. Haftaya gelinmesine rağmen, beklenen ve arzulanan performanslarını hâlâ gösterebilmiş değiller. Hoş, her iki hücum oyuncusu, diğer oyuncular tarafından beslenecek ki, pozisyon yakalayabilsinler. Bunun için de Trabzonspor orta alanının kuvvetli ve top dağıtacak oyuncusunun iyi olması lazım. Şampiyonluğu hedefleyen bir takımın altı numara pozisyonunda oynayan oyuncusunun Gbamin tarzında bir oyuncu olmasını kabullenemiyorum. Mutlaka iyi işler yapıyor, çok berbat bir oyuncu değil… Ancak; oyunda fark yaratamıyor. Oyunun yönünü değiştirip, takımı ani atağa kaldıracak kaç pası var bu oyuncunun? Haftalardır yazıyorum; Siopis’ten fazlası ne Gbamin’in? Acaba antrenmanda mı çok iyi, yoksa top mu onun? Ya da ben, futbolu hiç mi bilmiyorum???
Ligde son iki maçını kazanan-ki biri Başakşehir- Sivasspor’un şansızlığı Uğurcan’ın, eski günlerini hatırlatması oldu. Her iki devrede de başarılı kurtarışlar yaptı genç file bekçisi. Sezona kötü başlayıp, ilerleyen haftalarda daha da kötüleşen bir performans göstermişti Uğurcan. Monaco maçıyla beraber, yükselişini sürdürüyor.
Rıza Hoca, kadro eksikliğinden ve yetersizliğinden, hemen her maç dem vuruyor. Potansiyeli olan bir takım görüntüsünde bence, Sivasspor. Eksik olan kadro yetersizliği mi emin değilim. Kırmızı- Beyazlı takımda, olası kan değişiminin saha kenarında olması muhtemel. At sahibine göre kişniyor, bence… Ya sizce Rıza Çalımbay hocam?
Önümüzdeki Perşembe; Trabzonspor’un mutlaka kazanması gereken, deplasmanda oynayacağı Kızılyıldız maçı var. Bu kritik maç öncesi alınan galibiyet elbette ki önemli ancak oyun yeterli değil… Futbolda galibiyeti, topa daha fazla sahip olan takıma değil, daha çok gol atan takıma veriyorlar. Umarım Abdullah Hoca ve oyuncular da bunun farkındadırlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00