MUCİZENİN ADI FAS

MUCİZENİN ADI FAS
2022 Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla herkesin takdirini toplayan ve tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan Fas Milli Takımı, turnuvaya damgasını vurdu.Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ve üçüncüsü Belçika’nın yer...

2022 Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla herkesin takdirini toplayan ve tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan Fas Milli Takımı, turnuvaya damgasını vurdu.

Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ve üçüncüsü Belçika’nın yer aldığı F Grubu’ndan 7 puanla lider çıkan Faslı teknik adam Walid Regragui yönetimindeki “Atlas Aslanları”, turnuvaya yakışan oyunları, renkli tribünleri, maç sonrası sevinçleri ve aile bağlarıyla futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.

Hırvatistan’la golsüz berabere kalarak başladığı kupada, Belçika’yı Beşiktaş’ta forma giyen Romain Saiss ve Zakaria Aboukhlal’in golleriyle 2-0 yenen Fas, neler yapabileceğinin sinyallerini de verdi.

Son maçta Kanada’yı Hakim Ziyech ve Youssef En Nesyri’nin golleriyle geçen Kuzey Afrika temsilcisi, kalesinde tek golü bu mücadelede gördü. İspanya’ya karşı son 16 turu maçına çıkan Fas, 12 yıl önce turnuvada şampiyonluğa ulaşan rakibini seri penaltı atışlarıyla evine gönderdi. İspanya’nın üç atıştan da yararlanamadığı penaltılarda, Madrid doğumlu Achraf Hakimi’nin golünde turun gelmesi, sosyal medyada da en çok paylaşılan bilgilerden oldu.