Müdahale yok gerilim yok

Müdahale yok gerilim yok
Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanması, Kadıköy’de düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi.BEŞİKTAŞ VE SARIYER’DE EYLEM YASAĞIBoğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversite kapısı önünde...

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanması, Kadıköy’de düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi.
BEŞİKTAŞ VE SARIYER’DE EYLEM YASAĞI
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversite kapısı önünde yapmayı planladıkları gösteriyi, İstanbul Valiliği’nin Beşiktaş ve Sarıyer’de her tür toplantı ve gösteriyi yasaklama kararı ardından Kadıköy’e taşıdı.
GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN
Akşam saatlerinde kalabalık bir grup, Kadıköy’de toplanırken, Boğaziçili öğrenciler ise Bebek’ten Beşiktaş’a yürüyüp, buradan motorla Kadıköy’e geçerek gösteriye katıldılar. Gösteride, hem rektör atamasına hem de bazı üniversite öğrencilerinin pazartesi günkü eylemden sonra gözaltına alınmasına tepki gösterildi. Binden fazla kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Kayyum rektör istemiyoruz ve “Arkadaşlarımız serbest bırakılsın” sloganları atıldı.
Eyleme, Boğaziçi dışında diğer üniversitelerin öğrencileri; CHP, HDP ve TİP’li milletvekilleri; bazı sendika ve demokratik kitle örgütleri ile çeşitli sosyalist grupların üyeleri de katıldı.