MUGELLO PİSTİNDE KARANLIK HAFTA SONU

MUGELLO PİSTİNDE  KARANLIK HAFTA SONU
2021 MotoGP Şampiyonası’nda İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleştirilen altıncı yarışta zafer Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo’nun oldu. İkinci Red Bull KTM Factory Racing pilotu Miguel Oliveira olurken, üçüncü geçen...

2021 MotoGP Şampiyonası’nda İtalya’nın Mugello pistinde gerçekleştirilen altıncı yarışta zafer Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo’nun oldu. İkinci Red Bull KTM Factory Racing pilotu Miguel Oliveira olurken, üçüncü geçen senenin şampiyonu Suzuki pilotu Joan Mir oldu.
Yeni holeshot (start) mekanizmasına sahip Yamaha’sıyla yarışa pole pozisyonundan başlayan Quartararo, ilk viraj öncesinde Ducati’den Francesco Bagnaia’ya geçildi ve ikinci sıraya geriledi.
Ancak Bagnaia lider giderken ikinci turda çakıl havuzuyla buluşmasının ardından Quartararo liderliğe yükseldi. Yarışın başında Pramac Ducati’den Johann Zarco, Quartararo’yu geçse de, Quartarraro liderliği tekrar aldı ve Zarco ile arayı açarak Mugello’da bu seneki üçüncü galibiyetini aldı ve Dünya Şampiyonası’ndaki liderliğini de pekiştirmiş oldu.
Yarışın sürpriz ismi Red Bull KTM Factory Racing pilotu Miguel Oliveira oldu. Oliveira yedinci başladığı yarışı istikrarlı sürüşü sayesinde Mugello’yu ikinci sırada tamamladı ve bu seneki ilk podyumunu elde etmiş oldu.
Yarışın diğer sürpriz isimleri ise Suzuki pilotları Alex Rins ve Joan Mir oldu. İkili iyi bir sürüş sergileyerek ilk beşe girmeyi başardı ancak Rins, bitime dört tur kala kontrolünü kaybederek yarışı çakıl havuzunda tamamladı ve art arda dördüncü yarışını tamamlayamamış oldu. Ama son şampiyon Mir istikrarlı sürüşü sonrası podyumun son basamağını kapattı ve üçüncü oldu.
Yeni şasisiyle oldukça iyi bir hafta sonu geçiren KTM, Brad Binder’ın beşinci olmasıyla ilk 5’e iki motosiklet birden sokabilen tek üretici oldu. Hafta sonunun tuhaf olaylarından biri formasyon turunda yaşanan Johann Zarco’nun son düzlükte yavaş ilerlemesi ve Enea Bastianini’nin arkasından süratli gelerek Zarco’ya çarpması idi. Sert frenleme yapan Bastianini, Zarco’ya çarptı ve motosikletini değiştirmek üzere pite koştu ancak yarışa başlayamadı.
Sezonun şanssız isimlerinden bir tanesi de Mark Marquez oldu. Marquez sıralamalarda Maverick Vinales arkasında kendince iyi bir tur atarak yarışa 11. sırada başlasa da yarışın başında talihsizlikler peşini bırakmadı ve kaza yaparak yarış dışı kaldı.
Son iki yarışın galibi Jack Miller, Ducati’nin kendi evinde galibiyetten çok uzaktaydı ve ancak altıncı olabildi.
Yarışa dördüncü sıradan başlayan Aprilia sürücüsü Aleix Espargaro, güçlü bir yarışın ardından yedinci olurken onu Maverick Vinales ve Danilo Petrucci onu takip ettiler.
Yerel kahraman Valentino Rossi, 19. sıradan başladığı yarışta iyi bir şekilde yükselerek 10. sırada yarışı tamamladı. Rossi böylece bu sezonki en iyi sonucunu almış oldu.
Sezonun 7. yarışı Barselona’da, gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek.