Muhafazakarı, liberali, sağcısı, solcusu; bizi bir araya getiren memleketin durumu

Muhafazakarı, liberali, sağcısı, solcusu; bizi bir araya getiren memleketin durumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da, muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu.Kılıçdaroğlu, fındığa 14 yıldır aynı fiyatın verildiğini, kanunda olmasına karşın milli gelirden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da, muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, fındığa 14 yıldır aynı fiyatın verildiğini, kanunda olmasına karşın milli gelirden üreticiye teşvik verilmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:
“2018’de yeni bir sisteme geçtik. Bu sistem kimin için çalışıyor? Kimlere çalışıyor? Bunun sorgulanması lazım. 84 milyon insan hep beraber bir avuç insana çalışıyoruz. Milyar dolarlık ihale yapıyorsunuz. Çağırıyorsunuz dostunuzu, partinize yardım edeni ‘Sana bu ihaleyi verdim’ diyorsun. Adrese teslim iş yapıyorsun. Adam ‘param yok’ diyor. ‘Git dışardan borç al ben garanti olacağım’ diyor. Devletin hazinesini garanti gösteriyorsunuz. Ayrıca, bir de dolar ve Euro bazında gelir garantisi veriyorsunuz.

İktidar değişir birisi gelir bizden hesap sorar diye, yetkili mahkemeleri İngiliz mahkemeleri yapıyorlar. Bunların hepsi sözleşmelerde var. Söz veriyorum bu haksızlığı ve adaletsizliği ben çözmezsem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getirmezsem ben niye siyaset yapıyorum getireceğim.

‘BEN BÜROKRATLARI TEHDİT ETMİYORUM’
Bir kişi çıkıp da her şeyi ben biliyorum derse; bilin ki o adam hiçbir şeyi bilmez. Liyakatın olmadığı yerde devlet çürümeye başlar. Ben bürokratları tehdit etmiyorum; “Yasalara, kanunlara, adalete uyun” diyorum.

Siyaset kurumu halkına hesap vermek zorundadır. Milletin ödediği vergilerin nereye harcadığının hesabını veremeyen bir siyasi iktidar malı götürüyordur arkadaşlar. Temiz bir siyaset harcadığı her paranın hesabını millete verir değil mi? Para kimin parası? Milletin parası, ‘hesabını vermem’ diyor. Köprüyü kaça yaptın diyoruz? ‘gizli’ diyor. Niye gizli? Parayı ben ödüyorum, niye gizli?

Esnafın derdini dinleyen ve kanaat önderleriyle görülen Kılıçdaroğlu o toplantıda 6’lı masaya ilişkin konuştu, herkesin o masaya baktığında kendisini gördüğünü söyledi, “Muhafazakarı, liberali, sağcısı, solcusu. Bizi bir araya getiren bu ülkenin durumu” dedi. CHP lideri Türkiye’nin köşeye atılmış birikimli insanlarla kurtulacağını söyledi, zaman da verdi, “6 ay, öyle uzun değil” dedi.