Muhalefet adliye kapısında

Muhalefet adliye kapısında
Peker, hafta sonu kendisinin kullandığı iddia edilen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ve Taşkesenlioğlu’nun erkek kardeşi ...

Peker, hafta sonu kendisinin kullandığı iddia edilen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ve Taşkesenlioğlu’nun erkek kardeşi  Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi Salih Orakcı’nın bir yolsuzluğa karıştığını, iş insanlarından para istediğini iddia etmişti.

Muhalefet partileri de bu iddialar üzerine tek tek suç duyurusunda bulunuyor.

Önce CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, beraberindeki CHP heyetiyle birlikte Ankara Adliyesi’ne giderek Peker’in iddialara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde bir açıklama yapan Erkek, “Cesaretle artık herkesin sivil toplumuyla, basınıyla, siyasetçisiyle, yargısıyla, emniyetiyle yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız. Ama yargının durumu da içler acısıdır. Yargı, yürütmenin ağır bir tahakkümü altında. Cumhuriyet savcıları harekete geçemiyor. Siz bu yolsuzluk ve rüşvet çarkıyla mücadele edeceksiniz. Nereye uzanırsa uzansın, arkasında kim olursa olsun bütün bu ciddi iddiaların cesaretle üzerine gideceksiniz. Savcılardan kapsamlı ve etkin bir soruşturma bekliyoruz” dedi.


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Özdağ, bunu sosyal medya hesabı üzerinden “SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesen’in sermaye artırımı isteyen firmalardan rüşvet aldığı, 180 milyon dolar parası ve oteli olduğu iddiaları için Zafer Partisi olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” ifadeleriyle duyurdu.

Ali Babacan’ın lideri olduğu DEVA Partisi de Peker’in iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri de tek tek dilekçe vererek, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Ünsal Ban, Serkan Taranoğlu hakkında ‘usulsüz halka arz izinleri’, ‘usulsüz bedelli sermaye artırımları’, ‘usulsüz işlem yasakları, idari para cezaları ve suç duyuruları’ iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, Pazar günü organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in Twitter’dan paylaştığı rüşvet iddialarıyla ilgili olarak altılı masayı oluşturan partilerin suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.