Muhalefet dişli için açıklama bekliyor

Muhalefet dişli için açıklama bekliyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Mehmet Dişli’yle ilgili söylediği sözler siyasetin gündeminde. Davutoğlu önceki günlerde, başbakan olarak başkanı olduğu 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz 2016...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Mehmet Dişli’yle ilgili söylediği sözler siyasetin gündeminde. Davutoğlu önceki günlerde, başbakan olarak başkanı olduğu 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekli edileceğini ancak kararın son anda uygulanmadığını söylemişti. Davutoğlu, “Mehmet Dişli’nin emekliye sevk edilmesi konusunda ben ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan çok ısrarcı olduk” ifadelerini kullanmıştı.
Davutoğlu’nun açıklamasına ilişkin FOX TV’ye konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “MİT Müsteşarı ve dönemin Başbakanının itirazlarına rağmen darbeyi yapacak güce kavuşmaları ya da mevcut kuvvetlerini devam ettirmeleri sağlanıyor. Darbe girişimine karışacaklar ordudan uzaklaştırılmak yerine terfi ettirilmişler. O günün MİT raporu açıklanmalı. O toplantının tutanakları açıklanmalıdır. Cumhurbaşkanı ve onunla birlikte toplantıya katılan diğer siyasetçi ve sivillerin tavırları açıklanmalıdır” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da “FETÖ o zaman generalini değiştirmek isteyen başbakanı değiştirecek güçte. Şimdi aynı güçte mi şüphelerimiz var” diye konuştu.