Muhalefet Erdoğan’ı eleştiriyor neden sessiz

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 21, 2021 / 09:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu ana kadar açıklama yapmaması ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Hem Erdoğan’ın hem de Bahçeli’nin saldırıyı şiddetle kınaması lazım. Sessiz kalarak saldırıyı özendiriyorlar” değerlendirmesini yaptı.
‘TÜRKİYE YALNIZ VE SAHİPSİZ BİR ÜLKE DEĞİLDİR’
Kılıçdaroğlu, saldırı ile ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Alparslan Tufan’ın, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı tarafından tehdit edilmesine ilişkin ise şunları söyledi:
“Saldırı hakkında savcının soruşturma yapması güzel bir şey. Ama savcının tehdit edilmesi, ülkemizin geldiği yer hakkında bir şey anlatıyor. Savcının tehdit edilmesi, akıl alıcı bir şey değil. Türkiye yalnız ve sahipsiz bir ülke değildir. Kişinin siyasi görüşünü beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama saygı duymak zorundasınız.”

Cumhurbaşkanı’nın sessizliği bizi şaşırtıyor

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, gazetecilere ve siyasetçilere yönelik saldırılara tepki göstererek, “Bu saldırılara karşı Sayın Cumhurbaşkanı’nın sessizliği bizi şaşırtmaktadır. Yetkililer bu durum karşısında sessiz kalamaz, kalmamalıdır” dedi.
Haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Karamollaoğlu gazeteci ve siyasetçilere yönelik saldırılara ilişkin şöyle konuştu:
“Son dönemde gazetecilere ve siyasetçilere yönelik saldırılar maalesef endişe verici şekilde artıyor. Şu hususu da açık bir şekilde ifade ediyorum; gazetecilerin ve siyasetçilerin hedef gösterilmesi ne siyaset adamlığına ne devlet adamlığına yakışır.”

‘Bazı liderlerin tepkisizliği, çeteler ve mafyaya güç veriyor’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırının ardından, partisinin il başkanlarını Ankara’da topladı. Toplantının ardından il başkanları, saldırıda yaralanan Selçuk Özdağ’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
İl başkanları ziyaret öncesinde, Selçuk Özdağ›ın evinin önünde, Özdağ ile gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu›na düzenlenen saldırıları kınayan bir açıklama yaptılar.
Gelecek Partisi İl Başkanları, bazı siyasi liderlerin saldırıya “tepkisiz” kalmasını eleştirerek, bu durumun “çeteler ve mafyaya güç verdiğini” ifade ettiler.
KİMDİR BU SALDIRGANLARIN ARKASINDAKİLER
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise daha önce il başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, olaydan sonra kamuoyuna açıklama yapmamakla eleştirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, “Kimdir bu saldırganların arkasındakiler?” sorusuna yanıt istedi.
Erdoğan’ın, Özdağ’a yönelik saldırının üzerinden 5 gün geçmesine karşın hiçbir açıklama yapmadığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ankara sokağından siz sorumlusunuz. Hesap sorması gereken sizsiniz, hesap vermesi gereken de sizsiniz. Şimdi hesap sorulması gereken iki kişi söyleyeceğim size. Sayın İçişleri Bakanı’nı bir çağırın. Deyin ki ‘hangi bilgiyle Selçuk Özdağ’a yapılan saldırının bireysel tepki olduğunu söyledin? Şu bilgileri ver de ben de paylaşayım kamuoyuyla’ deyin.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top