Muhalefet, HDP ile bir arada görünmeme yaklaşımıyla yüzleşmeli

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 18, 2021 / 08:47

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 50+1 kuralı için Anayasa değişikliği yapacak çoğunluğu bulunmayan iktidarın formül arayışında olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Muhalefetin sıkıştığı anda iktidarın çizdiği oyun sahasına geri dönmesinin bir zayıflık olduğunu savunan Sancar, 50+1 kuralı ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zorlandığını ancak iktidarın Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa sahip olmadığını belirtti.

Sancar, 6 muhalefet partisinin bir araya gelerek ilerlettiği, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmalarına HDP’nin dahil edilmemesini, “Eğer bu altı partinin bir araya gelmesi özel bir ittifak arayışı ise bu gerekçeyi anlayışla karşılarım. Ama burada Millet İttifakı, artı ittifaka dahil olmayan iki parti var. Hatta Saadet Partisi’nin (SP) ittifakta yer alıp almama konusunda henüz netleşmediğine dair açıklamaları mevcut. HDP’yi çağırmamayı ‘zaten HDP ittifakta yer almayacağını açıkladı’ gibi bir gerekçeye bağlamak bir nebze kaçamak davranmaktır” sözleriyle değerlendirdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top