Muhalefet hızla ‘çekilme’ istedi

Muhalefet hızla ‘çekilme’ istedi
Kabil’in Taliban’ın eline geçmesinin ardından muhalfetten iktidara, “Afganistan’daki güvenlik güçlerini derhal geri çekmesi” çağrısı geldi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şu paylaşımı...

Kabil’in Taliban’ın eline geçmesinin ardından muhalfetten iktidara, “Afganistan’daki güvenlik güçlerini derhal geri çekmesi” çağrısı geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Başkalarının arkasına bakmadan kaçtığı yere, askerimizi kurban etmeyeceğiz. O gayrı resmi masalarda verilen şahsi sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. İktidara sesleniyorum, hemen asker ve polisimizi Afganistan’dan geri çekin. Mehmetçik sadece milletimizin çıkarlarına hizmet eder! Ayrıca halkımıza sesleniyorum; yeni döneme giriyoruz. Göç riskini gören Batı, Erdoğan ile masaya oturmaya çalışacaktır. Hatta Erdoğan’ın seçim kazanması için bolca dua edecektir. Buna izin vermeyeceğiz. Pazarlık öncesi halktan onay alınması şarttır. Gelsin sandığa, alsın onayını.”  
Erdoğan’ın, “Göç dalgasıyla karşı karşıyayız” açıklaması sonrasında yeniden paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
YİNE MAL VARLIĞINLA MI TEHDİT EDİLDİN
“Erdoğan, sana soruyorum: 2.400 km ötedeki sığınmacı nasıl bizi tehdit ediyor? Hani hükümetin sınırlarımıza hakimdi? Yoksa değil mi? Olmadığını ve kasten oldurmadığını biliyoruz. Çünkü her gün düzensiz yeni sığınmacılarla karşı karşıya kalıyoruz. Sınırı koruyamadığını, Biden’a verdiğin sözü yerine getirdiğini itiraf ediyorsun. Kapalı kapılar ardında hangi taahhütlerde bulunduğunu söyle artık millete. Yine mi mal varlığınla tehdit edildin! Sabah başka akşam başka konuşuyorsun, aldığın talimata göre görüşün değişiyor. Bahçeli’nin ise hiç sesinin çıkmaması sığınmacıları kabul ettiğinin itirafıdır.”
ÇEKİLMEK ZAYIFLIK DEĞİL DİRAYET
CHP İstanbul Milletvekili ve emekli büyükelçi Ünal Çeviköz, “Askerlerimiz en kısa zamanda çekilmeli. Çekilme kararının alınması ve bunun açıklanması bir zayıflık değil, dirayet, ileri görüşlülük ve kurmay öngörünün işaretidir” paylaşımını yaptı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan da ABD’nin Kabil’de Vietnam’ı terk edişini bir kez daha yaşadığını kaydederek, “ABD Büyükelçiliği helikopterlerle boşaltılıyor. İktidarın ise en kötü durum senaryosu bulunmadığından Musul Başkonsolosluğu krizinin eşiğindeyiz” uyarısında bulundu.