Muhalefet ‘istifa’ istiyor

Muhalefet ‘istifa’ istiyor
CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dile getirdiği “organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi”nin kimliğinin açıklanması için TBMM Başkanı Mustafa Şentop›a başvuruda...

CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dile getirdiği “organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi”nin kimliğinin açıklanması için TBMM Başkanı Mustafa Şentop›a başvuruda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 134 milletvekili tarafından imzalanan yazıda, Türkiye demokrasisinin askeri ve sivil darbe dönemleriyle devlet içindeki bazı yapılanmaların hukuk dışına çıktığı dönemlerde çok ağır yaralar aldığı, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin ayaklar altına alındığı belirtildi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak da iddialarla ilgili “Memleket, memleket olmaktan çıkmış, ‘Narcos’ setine dönmüş. İşler iyi giderken ‹Bu ülkede her şeyin sorumlusu benim ben› diyen Erdoğan›ın şimdi gıkı çıkmıyor» ifadesini kullandı.

‘Ya savunun ya gerekli adımları atın’

Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, ‘Temiz Siyaset Reformu’nu başlattıklarını ve tüm halkı bu harekete katılmaya davet ettiğini duyurdu.
Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Sayın Cumhurbaşkanına tekrar çağrıda bulunuyoruz; eğer iddialar doğru değilse çıkın ve sorumluluk üstlenerek en yakın çalışma arkadaşlarınızı delillerle savunun; eğer bu iddialar doğruysa hukuk devletinin gerektirdiği adımları atın» çağrısında bulundu. 
Davutoğlu özetle şunları söyledi:
“Organize suç örgütlerinin illegal faaliyetlerini ve bağlantılarını araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’nde hem Araştırma Komisyonu, hem de Soruşturma Komisyonu oluşturulmalıdır. İlgili konular bağlamında acilen bir temiz eller operasyonu başlatılmalı ve bu operasyon bütün odaklar temizlenene kadar sürdürülmelidir. Bütün bu çalışmaların selameti açısından başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialarla ilgili bütün yetkililer derhal istifa etmelidir. Aksi takdirde, Cumhurbaşkanı tarafından derhal azledilmelidirler.”

‘Ya istifa etsinler ya görevden alınsınlar’

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili olarak ismi geçen herkesin istifa etmeleri ya da görevden alınmaları gerektiğini söyledi.
Yazılı açıklama yapan Karamollaoğlu, “İddialar kapsamında başta İçişleri Bakanı olmak üzere, söz konusu tüm isimler istifa etmeli ve yargı süreci ivedilikle başlatılmalıdır. İstifa etmemeleri halinde ise cumhurbaşkanı tarafından bu kişiler derhal görevlerinden alınmalıdır” dedi. Karamollaoğlu, suçsuz olanların aklanması, suçlu olanların cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Karamollaoğlu, Devlet Denetleme Kurulu’nun soruşturma başlatması ve TBMM’de araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.