Muhalefet kınadı iktidar sessiz parmaklarını kırdılar

Son Güncellenme Tarihi: Mart 10, 2021 / 09:58

Pazartesi günü Bakırköy’de Halk TV binasının önünde bir grubun saldırısına uğrayan gazeteci-yazar Levent Gültekin parmaklarının kırıldığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Murat Sabuncu ile yaptığı programa katılmak üzere gittiği Halk TV’nin Bakırköy’deki merkez binası önünde yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Gültekin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.
Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gültekin, “Ellerimle kafamı ve yüzümü korumaya aldığım için parmaklarım kırılmış onun dışında çok şükür iyim. Yani anlayacağınız dün akşamki İki Yorum’u kırık parmakla yapmışım» dedi.
Televizyon programına katıldıktan sonra Gültekin, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Gültekin, ifadesinde kendisine saldıranları tanımadığını ve onlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin adli soruşturma başlatıldı. Polis, kamera görüntülerini incelenerek saldırganların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.
TÜRKEŞ İLE İLGİLİ SÖZLERİ
Gültekin, geçen hafta katıldığı bir programda MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş için “Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla, milyonlarca gencin hayatını karartmıştır” ifadelerini kullanmış ve ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından sert şekilde eleştirilmişti.
MUHALEFET TEPKİLİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis oturumunda gazeteci Levent Gültekin’in bir grubun saldırısına uğradığını anımsatarak “Yakın geçmişte MHP ve liderine yönelik en ufak eleştiride bulunan gazetecilerin, siyasilerin mafyavari yöntemlerle dövüldüğü bu kaçıncı olay. MHP›nin bu konuda bir tutum almasını bekliyoruz, bir açıklama yapmasını bekliyoruz, ciddi bir kınama ve men edici söylemleri bekliyoruz. Bunu ‹Siz yaptırıyorsunuz.› demek için demiyorum. Bu tip olayların yaşanmaması için MHP›ye önemli görev düşüyor, inisiyatif almalı.” dedi.
MHP ŞİDDETİ TASVİP ETMEZ
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, “MHP şiddeti hiçbir zaman tasvip etmez, şiddeti her zaman kınar.” diye konuştu. “MHP’ye sanki sadece bu kişiler mi birtakım ifadeler kullandı?” diye soran Bülbül, şöyle konuştu:
“Son saldırıya uğraşan kişi, birçok siyasetçiye yönelik ağır itham ve ifadelerde bulunmuştur. Partimize ve Genel Başkanına edilmedik laf mı kaldı? MHP’liler bunlara ne yaptı? Evini mi bastı? Bizim gençliğe vereceğimiz mesaj, asla şiddet ve kötü alışkanlıklar olamaz.”
LEVENT GÜLTEKİN’E YAPILAN SALDIRI KAYGI VERİCİ
İYİ Partili Lütfü Türkkan ise Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, «Büyük ortağın aleyhine laf söylediğiniz zaman hapse atlıyorsunuz, küçük ortakla ilgili bir ifade kullandığınız zaman dayak yiyorsunuz. Levent Gültekin ile her konuda aynı düşünmek zorunda değilim, hatta bazı düşüncelerine karşı gelebilirim ama bu hiçbir zaman Levent Gültekin›e karşı vandalca bir girişimin gerekçesi olamaz.” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top