Muhalefet meydanlara iniyor

Muhalefet meydanlara iniyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ettiğini söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Milletimizin sesini dinlemek üzere, ‘Haydi Meydana’ diyorum” açıklamasını yaptı. CHP, ilk mitingi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ettiğini söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Milletimizin sesini dinlemek üzere, ‘Haydi Meydana’ diyorum” açıklamasını yaptı. CHP, ilk mitingi 4 Aralık’ta Mersin’de yapacak.

Kılıçdaroğlu, dün olağanüstü MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın, “Londra’daki tefecilerin temsilcisi” olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın, dolar baronlarına hizmet ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Türk Lirası ne kadar pul haline gelirse Erdoğan o kadar memnun oluyor. Bankada doları olan köşeyi dönüyor. Bir günde yüzde 20-25 kâr elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli. Sen Türkiye’yi birilerine peşkeş çekiyorsun, biz buna isyan ediyoruz. Hani sen yerliydin, hani sen milliydin? Hani bu ülkenin parası Türk Lirası’ydı? Erdoğan şahsım hükümeti Londra’daki bir avuç tefecinin temsilcisidir” dedi.

“Seni ve şurekanı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım” diyen Kılıçdaroğlu, 4 Aralık’ta Mersin’den başlayarak mitingler yapacaklarını duyurdu.

Antep ve Urfa ziyaretlerini iptal ederek, MYK toplantısına başkanlık eden Kılıçdaroğlu, “Bütün bu tabloların tek bir sorumlusu vardır; kifayetsiz, kibirli Erdoğan’dır. Kibir, şeytana özgü bir kavramdır, bunun da altını çizmek isterim” ifadelerini kullandı.