Muhalefet Pekcan’ın peşinde

Muhalefet Pekcan’ın peşinde
Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanlığı döneminde kendi bakanlığına, ihale de düzenlenmeyen bir süreçte dezenfektan sattığının ortaya çıkmasıyla ilgili skandalı değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda soruşturma...

Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanlığı döneminde kendi bakanlığına, ihale de düzenlenmeyen bir süreçte dezenfektan sattığının ortaya çıkmasıyla ilgili skandalı değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda soruşturma komisyonu kurulması girişiminde bulunacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bıraktım Türkiye Cumhuriyet’i tarihini, dünyada bütün ülkelerin tarihlerine bakın, rüşvet alan kişi, bir başka ülkeye büyükelçi atanır mı? Atadılar. Orası öyle olursa, Ticaret Bakanı da böyle yapar. Yolsuzluğu meşrulaştırdığınız andan itibaren yolsuzlukla mücadele edemezsiniz. Rüşvet alanlar büyükelçi atandığına göre potansiyel büyükelçi adayımız da Ruhsar Pekcan”.
Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz da görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında yasal süreç için düğmeye basıldığını, Halkın Kurtuluş Partisi avukatları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.