Muhalefet sürekli temasta

Muhalefet  sürekli temasta
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İki parti, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda “mutabakat zemini” oluşturma kararı aldı. Babacan’ın önerisinin Kılıçdaroğlu...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İki parti, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda “mutabakat zemini” oluşturma kararı aldı. Babacan’ın önerisinin Kılıçdaroğlu tarafından olumlu karşılanması üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, ortak çalışmayı yürütmekle görevlendirildi.
Ali Babacan, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili diyalog ve istişare sürecinin başlatılmasının önemine vurguladı.
Kılıçdaroğlu ise toplumun yüzde 58’inin mevcut sistemden (başkanlık sistemi) memnun olmadığına ilişkin kamuoyu eğilimlerini aktardı.
Kendi içinde bir süredir parlamenter sistem önerisi üzerinde çalışan DEVA Partisi, diğer muhalefet partilerine de ikili ortak çalışma önerisi götürmeyi planlıyor ve bu konuda öneri götürdüğü ilk parti CHP oldu.
Parti kaynakları, önerilerini önümüzdeki günlerde, parlamenter sistemi savunan diğer partilerle de görüşeceklerini ifade ediyorlar.