Muhalefet tepkili: 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?

Muhalefet tepkili: 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?
Merkez Bankası’nın 2 puanlık faiz indirimi sonucu TL’nin hızla değer kaybetmesine muhalefet partilerinden tepki geldi."Şahsın bürokratlarının ne olduğu ortaya çıktı"Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi bürokratlara...

Merkez Bankası’nın 2 puanlık faiz indirimi sonucu TL’nin hızla değer kaybetmesine muhalefet partilerinden tepki geldi.

"Şahsın bürokratlarının ne olduğu ortaya çıktı"

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi bürokratlara ‘birilerinden talimat almayın’ diye çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karar sonrası “Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok” ifadelerini kullandı.

"Olan halkımıza, esnafımıza oldu"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ’lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık…”

"TCMB siyasetin güdümüne girmiş, savruluyor"
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kararı sert sözlerle eleştirdi. “TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor” diyen Davutoğlu, Milletin bir ayda yüzde 15 fakirleştiğini belirtti ve şunları söyledi: “Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini yüzde 50 arttırmanız yetmedi mi?”

"Talimatla 200 puan indi"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı paylaşımında “Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ da “Dolar’ın 10, Euro’nun 11 TL bandına dayandığı Türkiye tablosunu hiçbir ampul aydınlatamaz. Ampulünüzün üstüne boş tencere yağıyor. Milletimizi hak ettiği refah dolu yarınlara kavuşturacağız” açıklamasını yaptı.