Muhalefet yeni sistem çalışmasını tamamladı

Muhalefet yeni sistem çalışmasını tamamladı
6 muhalefet partisi, ekim ayı başından bu yana yazım çalışmalarını sürdürdüğü Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını önceki günkü son toplantıda tamamladı.Yasama, yürütme, yargı, kamu yönetimi, demokratik...

6 muhalefet partisi, ekim ayı başından bu yana yazım çalışmalarını sürdürdüğü Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını önceki günkü son toplantıda tamamladı.

Yasama, yürütme, yargı, kamu yönetimi, demokratik sistemin temel esasları ana başlıklarından oluşan parlamenter sistem önerisi, son redaksiyon işlemlerinin ardından rapor haline getirilerek liderlere sunulacak.

Yapılan son toplantıda, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kaldırılması ve Siyasi Etik Yasası çıkarılması konusunda da uzlaşmaya varıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu’ndan oluşan komisyon, 5 ana başlık ve 75 konu başlığı üzerinde uzlaşma sağladı.

Liderlerin önerileri doğrultusunda yapılacak son düzenlemenin ardından, yeni yılda parlamenter sistem önerilerinin kamuoyuna açıklanması planlanıyor.