Muhalefete tahammül sıfır

Muhalefete tahammül sıfır
Hatay’da Narlıca Depremzede Mezarlığı’nı ziyaret ederek karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlığa astığı Türk bayrağı ve belediye bayraklarının Ankara’dan verilen talimatla indirildiğini...

Hatay’da Narlıca Depremzede Mezarlığı’nı ziyaret ederek karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlığa astığı Türk bayrağı ve belediye bayraklarının Ankara’dan verilen talimatla indirildiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim. Bir Bakan, telefon edecek, ‘indirin’ diyecek bayrakları… Türk bayrağını, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bayrağını indirin diyor. Ne günlere kaldık! Böyle devlet yönetimi olmaz. Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait?” diye konuştu.

SOYLU: FLAMA GÜNÜ DEĞİL
Kılıçdaroğlu’na ilk yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, “Eğer Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık büyükşehir flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıptır. Bugün flama günü değil,” dedi.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Hatay Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada “Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından mezarlığa asılan Büyükşehir flamaları sökülürken mezarlık alanına tarafımızca asılan Türk Bayraklarımızın da söküldüğü tespit edilmiştir,” ifadelerini kullandı. Açıklamada bayrakları söktüğü belirtilen belediye personeli hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.